Početna / GRADOVI / Leskovac / Forum žena SNS-a, u Brestovcu održao tribinu „Isključi nasilje, uključi srce“
hotel bell

Forum žena SNS-a, u Brestovcu održao tribinu „Isključi nasilje, uključi srce“

U okviru globalne kampanje „16 dana aktivizma“, članice Foruma žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke, organizovale su tribinu pod nazivom „Isključi nasilje, uključi srce“, o suzbijanju nasilja i posledicama koje ono nosi. Tribina je održana u Brestovcu, u Domu kulture, na kojoj su prisustvovale žene iz Brestovca ali i okolnih mesta, a tribinu su podržali i predstavnici Centra za socijalni rad, jedne od ustanova nadležnih za suzbijanje nasilja.

Pored direktora ove ustanove, Predraga Momčilovića, koji je sa pravne strane govorio o nasilju, prijavi nasilja i merama koje se preduzimaju, kao i posledicama po nasilniku, govorila je i stručna saradnica Mia Kulić, koja radi u Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici, govoreći o radu sa ženama koje dođu u Prihvatilište nakon prijave nasilja, o radu sa njima i pomoći koju im pružaju da nastave dalje u svojoj borbi.

Na početku tribine, prisutne sugrađanke, mogle su da se upoznaju sa ovim ozbiljnim problemom, kroz prezentaciju o vrstama nasilja, posledicama po žrtvu, i brojevima telefona na koji mogu u svakom dobu, žene-žrtve da pozovu i reaguju. Prezentaciju je spremila članica Foruma žena GrO SNS Leskovac, Milena Stamenković.

Na tribini se obratila i predsednica Foruma žena GrO SNS u Leskovcu, Kristina Vasiljković, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila na podršci.

„Vi ste danas ovde kako bi ste podržale, ne naš rad, već sve žene žrtve nasilja u porodici. I ja vam se zahvaljujem što ste se odazvale u ovolikom broju. Borba protiv nasilja je teška, prijava nasilnika je odlučujući i bitan korak, koji žena mora da napravi, ali ono što sledi je mnogo teže. Borba kroz koju prolazi kako bi ponovo stala na svoje noge i otrgla se od života koji je imala, velika je. I večeras ćemo čuti, upravo to, šta čeka jednu ženu po prijavi nasilja. Ono na šta apalujemo na sve žene je da uzmu život u svoje ruke, da je život samo jedan i da svaka od nas ima prava na život i na slobodu.“

Pogledaj takodje

Vredno priznanje za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca je ove godine dobila Povelju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *