Home / GRADOVI / Leskovac / Fantastično drugo mesto u generalnom plasmanu, 59 medalja i preko 20 nacionalnih rekorda za PK“Dubočica“
hotel bell

Fantastično drugo mesto u generalnom plasmanu, 59 medalja i preko 20 nacionalnih rekorda za PK“Dubočica“

Od četvrtka do nedelje na Zrenjaninskom bazenu održano je prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore. Na ovom prvenstvu za titulu najboljeg borila su se 488 plivača iz 41 kluba iz cele Srbije.

Plivači Dubočice vratili su se u Leskovac podignute glave sa fantastičnim drugim mestom u generalnom plasmanu I osvojenih 59 medalja i preko 20 nacionalnih rekorda.

Od 59 medalja, 30 je bilo zlatnih, 11 srebrnih I 18 bronzanih. Osvajači medalja bili su:

1.       Stanisavljević Nina – 8 zlatnih I 2 bronzane

2.       Živanović Uroš – 8 zlatnih I po 2 srebrne I bronzane

3.       Marković Jana – 3 zlata, 1 srebro I 2 bronze

4.       Pešić Bratislav – 1 zlato, 3 srebra I 4 bronze

5.       Dimitrijević Viktor – 1 srebro I 5 bronzanih

6.       Stanković Djordje – 1 zlato I 1 bronza

7.       Milenković Miloš – 1 zlato I 1 bronza

8.       Pešić Petra – 1 zlato

9.       Obradović Ognjen – 1 srebro

Štafete Dubočice i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji osvojile su 5 zlatnih i po 1 srebrnu i bronzanu medalju.

Oboreno je preko 20 nacionalnih rekorda i u junorskoj i u apsolutnoj ( seniorskoj ) kategoriji. Rekorde su obarali Živanović Uroš, na svim disciplinama prsnog stila, kao i na 50 i 100 delfin i 100 mix, Marković Jana na 100 ledjno, kao i skoro sve Štafete, od čega i 3 seniorska rekorda.

Na ovom prvenstvu došlo je i do 2 obaranja evropskih juniorski rekorda u štafetama u kojim su učestvovali plivači Dubočice, pod okriljem reprezentacije Srbije.

Prvog dana ženska štafeta Srbije u trci 4x 50 mešovito, u sastavu  Stanisavljević Nina ( Dubočica ), Bukvić Martina ( 11. April ), Svorcan Sara ( Vračar ) I Popović Tanja ( Plavi talas ) za više od pola sekunde oborile su Evropski juniorski rekord, dok je u nedelju, poslednjeg dana u trci 4 x 50 kraul, mešano, štafeta u sastavu Stanisavljević Nina ( Dubočica ), Pešić Bratislav ( Dubočica ), Popović Petar ( Plavi talas ) I Popović Tanja ( Plavi talas ), uspela da obori takodje Evropski junioski rekord .

Ovo je zaista fantastičan uspeh za naš klub i grad Leskovac, jer biti drugi u Srbiji u konkurenciji preko 50 klubova i na letnjem i na zimskom prvenstvu Srbije nije lako, uzevši u obzir da su iza nas ostali mnogi klubovi sa dužom tradicijom poput Partizana, Vojvodine, Novog sada, Proletera, Spartaka …

Check Also

LESKOVČANI BOLJI OD BEOGRAĐANA: Sigurna pobeda košarkaša Zdravlja u duelu sa OKK Beogradom

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras u Leskovcu ekipu OKK Beograda rezultatom 85:75 (28:17, 26:22, 19:17, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *