hotel bell

Evropska noć muzeja – Narodni muzej Leskovac otvara svoja vrata od 16 časova pa do ponoći

Danas obeležavamo 16. po redu Evropsku Noć muzeja, za koju je Narodni muzej u Leskovcu organizovao besplatno vođenje kroz njegove stalne postavke.

Stalnu postavku muzeja „Vremeplov leskovačkog kraja“ možete obići u terminima od 17, 21, i 23 časa, dok će se vođenja kroz postavku u Gradskoj kući održati u terminima od 16, 20, i 22 časa.

U okviru programa Noći muzeja posetioci će moći da posete izložbu „Pet priča“ autora Mili2nd kao i izložbu radova učenika srednjeg obrazovanja Š.O.S.O. „11. Oktobar“. Na samom početku manifestacije sa početkom u 16 časova oržaće se šetnja novim delom stalne postavke „Leskovac – Srpski Mančester 1878 – 1941“ na znakovnom jeziku.

“Sve posetioce koji su sprečeni da fizički budu sa nama i posete naše objekte podsećamo da je Narodni muzej u Leskovcu deo globalne mobilne aplikacije „Cultural Places“. Pored ove, na Gugl i Ios prodavnicama možete preuzeti mobilnu aplikaciju „Leskovac – Srpski Mančester“ u okviru koje možete saznati više o novoj stalnoj postavci u Muzeju. Preuzimanje aplikacija je besplatno. Posetioce avanturističkog duha pozivamo da pogledaju 3D rekonstrukciju Caričinog grada.
Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu su, u okviru projekta „Platforma za 3D digitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara Srbije“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uradili i 3D skeniranje Skobaljić grada. Nismo zaboravili najmlađe. Na zvaničnoj prezentaciji muzeja u Leskovcu, u okviru stranice Digitalni muzejon, mališani se mogu upoznati sa epizodama serijala „Muzejska azbuka“ i učestvovati u Izvanrednom muzejskom kvizu – navode iz Narodnog muzeja Leskovac.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *