hotel bell

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija na temu Projektnog učenja koju su organizovali Ekonomska škola „Đuka Dinić“ u saradnji sa ŠU Leskovac u CSU Leskovac.

U prvom delu događaja profesorke Ekonomske škole dr Karolina Prokopović i Danijela Jovanović Aleksić održale su ugledni čas/uglednu aktivnost koja je u formi projektne nastave pripremljena sa učenicima 2. razreda.

„Projektno učenje je novina, i mi smo danas upravo ovde sa tim ciljem da pokažemo na praktičnom primeru kako nauka i znanje treba da budu u funkciji praktične upotrebe i da učenice nemoraju da dobijaju znanje na klasičan način predavanjem, nego i da kroz svoje praktično iskustvo, kroz istraživački rad oni steknu svoja znanja, koja su šira, dublja i dugotrajnija. Naš projekat se zove „Prvi uspešan korak u karijeri“ i trajao je četiri nedelje, gde smo mi pokušali učenike da spremimo za razgovor sa posodavcem, jer smatramo da je to jako bitno da učenik stekne veštine koje će kasnije biti jako korisne u životu – kazala je profesorka Karolina Prokopović.

Profesorka engleskog jezika Danijela Jovanović Aleksić kazala je ovom prilikom da poslodavci od kandidata obično traže poznavanje engleskog jezika, te je ovaj intervju bio usmeren upravo na tome.

„Kako se pripremiti najbolje za intervju za posao, kako zablistati pred poslodavcem i kako biti spreman za jednu modernu stvar koja je danas neophodna, s obzirom da poslodavci od kandidata traže poznavanje bar jednog jezika, a to je obično engleski, te smo mi na toj praktičnoj temi radili sa učenicima istraživanje. Ovde smo da predstavimo rezultate – kazala je profesorka Danijela Jovanović Aleksić.

Nakon časa predviđena je panel diskusija o projektom učenju u kojoj će učestvovati profesorke koje su realizovale uglednu aktivnost, predstavnici ŠU Leskovac i CSU Leskovac, predstavnici Privredne komore i autori obuke o projektnom učenju. Moderator diskusije bila je Biljana Đorđević, savetnik – spoljni saradnik MPNTR i direktor Ekonomske škole.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор