Home / GRADOVI / Leskovac / Dvojica odbornika DS i Dveri održali konferenciju za medije ispred zgrade Skupštine i uputili pitanja lokalnim vlastima
hotel bell

Dvojica odbornika DS i Dveri održali konferenciju za medije ispred zgrade Skupštine i uputili pitanja lokalnim vlastima

Odbornici Demokratske stranke Saša Stojanović i Srpskog pokreta Dveri Marko Mladenović uputili su sa stepeništa zgrade Skupštine grada Leskovca pitanja lokalnoj vlasti.

Na vanrednoj konferenciji koja je za 18 časova zakazana danas oko 13:30, kojoj su prisustvovali novinari svih lokalnih televizija i portala, odbornik Saša Stojanović je rekao da je ta zgrada prošlog vikenda bila okupirana od strane odborniak SNS-a pod izgovorom da neko želi da u nju uđe nasilno.

-Dakle tu smo mi, SZS, građanke i građani, i niko od nas nema nameru da na silu ulazi u lokalni parlament koji pripada svim građanima Leskovcu – naglasio je Stojanović.

On je u ime odbornika Saveza za Srbiju uputio i sledeća pitanja:

-Po kom osnovu su zaposleni u gradskoj upravi i javnim preduzećima odsustvovali sa posla ? Postoje li ugovori o slobodnoj vožnji sa prevoznicima, postoje li računi za usluge prevoza i ko je to platio ? Da li ova vlast misli da su svi građani Leskovca glupi i da ne znaju da ceo ovaj današnji cirkus u Beogradu plaćamo svi mi ? Mogu li ceo jedan grad, naš grad, i cela jedna država, naša država a ne njihova, da budu taoci jednog čoveka i njegove klike – rekao je odbornik Demokratske stranke Saša Stojanović.

Odbornik Dveri Marko Mladenović najpre se izvinio što nije bio na prethodnim konferencija jer je, kako je rekao, bio van zemlje zbog privatnih obaveza.

-Danas smo tu da se osvrnemo na događaje, ne samo od današnjeg dana. Jutros se desio jedan nemili događaj u Bojniku gde je napadnut naš predsednik pštinskog odbora Goran Bradić koga je napao čef obezbeđenja opštine, o čemu je polciija načinila i belešku i o čemu ćemo vas naknadno informisati. Pre samo nedelju dana mi nismo mogli da dobijemo nijedan jedini autobus, niko od prevoznika nije hteo da nam da autobus uz svakojake izgovore. Danas su svi autobusi otišli, a mi postavljamo pitanje od kojih para, postavljamo pitanje kako će ove hiljade ljudi opravdati svoje odsustvo a po javnim preduzećima nema nikoga osim portira. Nadam se da ćemo do kraja godine imati priliku da ispiamo sve to, a i sa prevoznicima ćemo lepo da porazgovaramo pre nego što im budu produženi ugovori sa opštinom za linije Mislim da ćemo do kraja godine biti u prilici da ispitamo sve njihove zloupotrebe – kazao je Marko Mladenović, odbornik Dveri u Skupštini grada Leskovca.

Iako su prethodno najavili da ne planiraju da ulaze u zgradu Skupštine, koja je inače zatvorena posle radnog vremena koje je do 15:30, nakon pitanja i na inicijativu jednog od novinara, odbornici Stojanović i Mladenović su pokucali na vrata zgrade Skupštine grada Leskovca. Nakon što im je vrata otvorio dežurni radnik obezbeđenja, odbornici su rekli da žele da uđu u hodnik Skupštine, ali ih je radnik obezeđenja obavestio da nije dobio nikakvu informaciju ili dopis da neko treba da dođe.

Nakon ovog kratkog razgovora, svako je nastavio da radi svoj posao: radnik obezbeđenja je ponovo zaključao zgradu Skupštine grada a odbornici su nastavili obraćanje novinarima tamo gde su ga i započeli i najavili.

Odbornik Saša Stojanović je rekao da su zabranom odbornicima da uđu prekršeni zakoni, uz tvrdnju da odbornici koji su izabrani imaju pravo da uđu u skupštinu.

-Za korišćenje sale potrebna je saglasnost predsednika Skupštine, ali mi to nismo tražili. Nama je uskraćeno pravo da uđemo u hol. Prekršen je zakon o skupštini jer nam nije dozvoljeno da uđemo. Naš pokušaj je bio samo da vidimo da li se poštuje zakonska procedura. Mi smo samo želeli da uđemo u skupštinu i poželimo dobar dan ljudima koji tu rade. Naši su razlozi zašto smo želeli da uđemo, ali ne trebamo nikome da objašnjavamo. To jednostavno govori o prirodi ove vlasti – rekao je Saša Stojanović.

Check Also

Od početka godine 1.357 požara na otvorenom, policija apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje – kazne od 10.000 za fizička do 1.000.000 dinara za pravna lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, apeluje na građane da ne spaljuju travu i …

Оставите одговор