hotel bell

Dvojica leskovačkih šahista u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu

Dvojica leskovačkih šahista Miroslav Marković i Goran Hadži Đorić učestvovaće u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu (pojedinačno) koje se održava u MInsku, u Belorusiji.

Na poziv Šahovskog saveza Srbije, nekadašnji kadetski prvak Sveta – Miroslav Marković i međunarodni majstorski kandidat i bivši prvak regiona Goran Hadži Đorić, pokušaće da, na pojedinačnom Amaterskom Svetskom prvenstvu koje će se održati od 29.maja do 11.juna u Beloruskom gradu Minsku, opravdaju poverenje koje im je ukazano i da će se vratiti sa dobrim rezultatima.

„Pored standardnih reprezentativaca Ivana Ivaniševića i Nikole Sedlakova, čast nam je što ćemo učestvovati na ovakvom prestižnom takmičenju, kada se ima u vidu da će nastupiti preko 400 šahista od čega čak 200 velemajstora, rekao je Goran Hadži Đorić. Konkurencija će biti veoma jaka, ali smatram da ja i moj kolega Miroslav imamo puno znanja i iskustva i da ćemo se maksimalno potruti da postignemo dobar plasman“.

Posle povratka iz Belorusije, dvojica leskovčana otvoriće sopstveni šahovski klub „Osnovac“ čije se prostorije već nalaze u bivšem Klubu penzionera kod Vatrogasnog doma i koje su sada već spremljene da prime buduće mlade šahovske velemajstore, jer i kako sam naziv kluba glasi, biće namenjen pre svega za najmlađi uzrast. A prema rečima dvojice velemajstora, časove mogu pohađati deca svih nivoa znanja. Rad je predviđen u malim grupama koje se formiraju u zavisnosti od stepena poznavanja šahovske igre. Posebno je izdvojena posebna obuka potpunih početnika. Obuka će, prema najavi, trajati dva meseca i podrazumevaće usvajanje osnovnih pravila igre.

I na kraju teksta, poželimo sreću Miroslavu i Goranu, a opširnije sa ovog takmičenju po povratku, naravno u vašem „Dnevniku juga“.

M.Mihajlović

Check Also

Premrežena Zelena zona: Još jedna saobraćajnica u službi postojećih i novih fabrika

Nova ulica je dugačka 265 metara, vodi duž pruge i ulaza u “Aptiv“, i za …

Оставите одговор