Dvestotine mališana koji uče kao izborni Makedonski, dobilo paketiće kao dar udruženja iz Makedonije

Deca koja su u osnovnoškolsko obrazavonju kao dodatni strani jezik, izabrala makedonski obradovani su danas novogodišnjim paketićima, koje je za njih pripremilo udruženje “Ilinden” iz Leskovca u saradnji sa udruženjem iz Severne Makedonije.

“Sa željom da doprinesemo srećnijem i bezbrižnijem detinjstvu deteta i danas zajedno sa Udruženjem iz Severne Makedonije i Udruženjem Ilinden iz Leskovca delimo paketiće đacima koji uče makedonski jezik kao izborni predmet. Ova udruženja opredelila su 200 paketića za decu iz Leskovca koja uče makedonski jezik i ovo je samo jedna od škola koju obilaze, veliko im hvala na tome – kazao je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

Hristijan Mickoski iz Udruženja iz Makedonije zahvalio se lokalnoj samoupravi što kroz jezik neguje ljubav između dva naroda

„Nama je zadovoljstvo što ova deca mogu da uče makedonski jezik, da to ne zaborave, da se sete njihovih predaka, da znaju odakle potiču, ko su, šta su, naravno da poštuju državu u koju žive, a to je Republika Srbija. Naravno, veliko hvala našem domaćinu gradonačelniku grada Leskovca. Veliko hvala zajednici Makedonaca ovde u Leskovcu.“

Ivana Cvetković, predsednica Udruženja Ilinden, zahvalila se gradonačelniku na svemu što radi za Makedonce koji žive u Jablaničkom okrugu i dodala da je Leskovac jedini grad od Beograda naniže u kom se uči makedonski jezik sa elementima makedonske kulture i zahvalila se svima koji su to omogućili i koji su učestovovali u tome.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *