Home / GRADOVI / Leskovac / Dveri zbog neslaganja oko Kosova i Metohije neće biti deo udružene opozicije
hotel bell

Dveri zbog neslaganja oko Kosova i Metohije neće biti deo udružene opozicije

Član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Predrag Mitrović najavio je na današnjoj konferenciji za medije da ova stranka neće biti deo nove opozicione grupacije koju su formirale stranke koje su činile Savez za Srbiju.

Većina stranaka koje su do skora činile Savez za Srbiju krenule su u formianje nove opozicione koalicije.

-Razlog je što tema Kosova i Metohije nije bilo ono oko čega smo se složili na tim dogovorima. Mi se vraćamo izvornim principima i onom što smo radili do sad u nameri da sve aktivnosti koje smo započeli i sprovedemo. Voljni smo da i dalje sarađujemo po svim pitanjima vezanim za demokratizaciju i dekriminalizaciju društva, odnosno po onome što je bilo u 30 tačaka Saveza za Srbiju. Temu Kosova i Metohije treba postaviti u centar pažnje jer od nje praktično zavisi i opstanak Srbije kao države i njenih građana. Krajnje je vreme da gospodu iz beogradskog „kruga dvojke“ i asimilirane Beograđane sa svih strana sveta, susednih zemalja ili svih srpskih država i delova Srbije, Kosovo i Metohija ponekad zainteresuje. Ovaj grad je dao najveće žrtve u odbrani Kosova i Metohije, propatili smo najviše tokom 1999. godine, a odavde su nas slali i kad je trebalo da se ratuje za Vukovar 1991. godine… Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi trebao da iznese u javnost i predoči sve ono šta i sa kim pregovara u Briselu ili tokom video-poziva sa inostranim predstavnicima. Mesto za donošenje takve odluke je pre svega vezano za konsenzus i obavezu da se o tome razgovara javno i iznesu svi stavovi u nameri da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Republike Srbije – naglasio je Predrag Mitrović, visoki funkcioner SP Dveri.

Iz Dveri upozoravaju na ponovno oživljavanje projekta stvaranja „Velike Albanije“ koji su Albanci započeli sa Prizrenskom ligom.

-Deo te velike Albanije su i Prokuplje i Leskovac i ostala Južna Srbija. Problemi sa Kosvom i Metohijom koji imamo danas nije od juče, nego se vuku decenijama. Svako ko potpiše bilo kakav dokumenat o bilo kakvom obliku nezavisnosti Kosova i Metohije i svako ko učestvuje u tome može se smatrati izdajnikom svoje zemlje, a dobro treba da se zamisle svi oni koji ćute o ovome – rekao je predsednik Gradskog odbora Dveri u Leskovcu Igor Jovanović.

Check Also

Posle restorana, od danas i “Aldist“ tehnički pregled

Porodica Stojiljković nastavlja da ulaže u porodični posao, ali biznis širi u drugom pravcu, iako …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *