Početna / GRADOVI / Leskovac / Dveri traže otvaranje javne rasprave o vakcinaciji protiv Korona virusa
Bilbordi

Dveri traže otvaranje javne rasprave o vakcinaciji protiv Korona virusa

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri oglasio se danas saopštenjem za javnost na temu vakcinacije u Srbiji.

U saopštenju se između ostalog kaže:

-Na sinoćnoj elektronskoj sednici Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, na predlog Saveta za zdravstvo, usvojen je stav Dveri prema, na različite načine, najavljivanoj kupovini novih vakcina protiv KOVID-19. Smatramo da o ovoj temi treba hitno da bude otvorena javna rasprava u Srbiji i o njoj treba da se izjasne na prvom mestu stručnjaci, a ne političari. U nastavku donosimo stav Saveta za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri na čelu sa dr Sinišom Jagodićem – navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri poručuju da su protiv korišćenja vakcina koje nisu potvrđene i odobrene za korišćenje u Evropi.

-Posebno pitanje je delotvornost nove vakcine u vezi sa novom zaraznom bolešću o kojoj se ili ništa ne zna ili se svaki dan daje druga procena kako se prenosi, koji su joj simptomi i koliko varijanti ima, a da ne govorimo o tome da se postavlja pitanje da li onaj koji je preležao ovaj novi virus uopšte stiče imunitet na njega ili može ponovo da ga dobije. Ako sama bolest ne ostavlja imunitet, kako će to vakcina obezbediti i koliko dugo? Ili će se možda davati sezonski kao kod gripa? – dodaje u saopštenju Dveri.

-Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri apsolutno podržava civilizacijsku medicinsku tekovinu imunizacije stanovništva protiv zaraznih bolesti, ali to ne znači da svako može da nas vakciniše nedovoljno proverenim vakcinama, da to radi metodom prisile i kažnjavanja onih koji to ne žele, i još se na tome korupcionaški bogati – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri.

Pogledaj takodje

Gradsko veće Vranja: za vantelesnu oplodnju 250.000, porodicama sa duplim blizancima i trojkama po 12.000 mesečno

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *