Dveri i DSS: Penzija za sve majke sa troje i više dece

Srpski pokret DVERI, u osnovi svog programa ima zdrave porodične odnose i posebnu pažnju posvećuje višečlanim porodicama, odnosno porodicama sa više dece.

Svaka majka sa troje i više dece treba da ostvari pravo na penziju i mi ćemo se, zajedno sa svojim koalicionim partnerom, Demokratskom strankom Srbije, zalagati da to postignemo, rekao je na današnjoj press konferenciji Miloš Radojičić, predsednik Izvršnog odbora leskovačkih Dveri.

– U Jablaničkom okrugu, prema zvaničnoj statistici, godišnje umre 1.55o ljudi više nego što se rodi, a i Leskovac ima negativan prirodni priraštaj, jer se, u toku jedne godine, evidentira 95o više umrlih, nego rođenih. Ovi poražavajući podaci, deo su demografske slike juga Srbije unazad dve decenije. To se mora promeniti, ako ne želimo da od Leskovca uskoro ne ostane samo ljuštura, rekao je Radojičić.

On je dodao da je pokret DVERI izričito protiv ”nasilnog” vakcinisanja dece, na koje roditelje obavezuje Zakon.

– Kažnjavanje roditelja, oduzimanje dece, zabrana školovanja… to su samo neke od sankcija koje trpe porodice. Pozivamo se često na zakone koji važe u zemljama Evropske unije, ali je upravo u najrazvijenijim državama vakcinacija dece stvar dobrovoljnosti. Podržaćemo vakcinaciju, ali samo ako se koriste domaće vakcine, ispitane u domaćim institutima, zaključio je Radojičić.

Zakon o vakcinaciji usvojen je preko noći, neposredno uoči izbora, pa nismo imali priliku ni da se uključimo u javnu raspravu, niti da preko svojih predstavnika u parlamentu, pokušamo da utičemo na njegovu sadržinu, naglasio je Marjan Mitrović, iz Udruženja ”Roditelj”.

– Brojni su slučajevi posledica po zdravlje dece koja su primila vakcine, a jedna od najčešćih je autizam. Tu su još i alergije, autoimune bolesti, paraliza. Zakon je u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije, koji zabranjuje vršenje eksperimenata na ljudima. Zar vakcinacija nije eksperiment, u kojem su naša deca zamorčići, zapitao se Mitrović i dodao da niko, počev od zdravstvenih i drugih državnih institucija, pa do pojedinaca, ne želi da preuzme odgovornost u slučaju oboljevanja, koje je posledica vakcinacije.

Check Also

Iz budžeta Leskovca danas isplaćena prva rata za regulisanje dugova Medicinske škole i 13,8 miliona za održavanje vodotokova i sprečavanje poplava

Danas je iz budžeta grada isplaćena prva rata za regulisanje dugovanja Medicinske škole prema Opštoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *