Početna / GRADOVI / Leskovac / Dveri, DS, NS i PLS formirali Savez za Srbiju u Leskovcu
Dionis Restoran Leskovac

Dveri, DS, NS i PLS formirali Savez za Srbiju u Leskovcu

Potpisivanjem sporazuma danas je formiran Savez za Srbiju u Leskovcu.

Sporazum su u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke Leskovac potpisali Igor Jovanović, predsednik GrO Dveri, Miodrag Stanković, potpredsednik GrO DS, Jovica Stanković, poverenik Narodne stranke za Leskovac i Mirjana Perišić, poverenica Pokreta Levica Srbije.

-Meni je kao nekome ko potiče iz stare leskovačke porodice izuzetno žao što Leskovac više nije ona čaršija koja na melčku stolicu sedi, ali gleda u golemo nebo. Leskovac danas gleda u zemlju od srama i od poniženja kojim je svakodnevno izložen. I ona stolička na kojoj sedimo je toliko rasklimana od težine interesa, sujeta, ali i nemoći da se bilo šta u ovom gradu pokrene napred. Kada pogledamo sve one tabele koje govore o kvalitetu života u Srbiji, vidimo da je Leskovac gotovo svuda pri dnu. Demografski pokazatelji govore da nas je sve manje i da smo sve stariji. Kad na blizinu Kosova i Metohije dodamo i činjenicu da albanski ekstremisti ne odustaju od ideje za velikoalbanskom državom do Niša, kada vidimo i šta se dešava ovih meseci sa Medveđom koju neko pokušava da otrgne iz Jablaničkog okruga i priključi tzv. i nepostojećoj Preševskoj dolini, onda dobijamo jasniju sliku aktuelnog trenutka u kome se Leskovac trenutno nalazi. Tu dobijamo i odgovor na pitanje „Zašto savez?“ Mi u ovom trenutku više nemamo ni vremena niti prava da se bavimo našim ideološkim i programskim prepucavanjima i razlikama. Mi moramo da krenemo jednim istim putem, taj put je težak i gde nas očekuje teška ali časna borba za opstanak jednog grada i jednog naroda na ovim prostorima. Pozivam sve Leskovčane koji mogu i smeju da nam se na tom putu pridruže – kazao je Igor Jovanović, predsednik Gradskog odbora Dveri u Leskovcu.

U ime Demokratske stranke obratio se Miodrag Stanković, potpredsednik Gradskog odbora, koji je naveo zdravstvene razloge kao razlog odsustva prvog čoveka ove strake sa konferencije za medije.

-Između nas postoje razlike, ali ono što nas spaja su borbe za univerzalne ciljeve i principe. Tu je snaga saveza i jasna poruka građanima da smo spremni da sve svoje razlike stavimo po strani i da zajednički nastupamo, pošto smatramo da smo tako u mogućnosti da na najbolji mogući način utičemo na stvaranje jednog normalnog političkog i svakodnevnog života u Srbiji. Poziva sve ostale političke stranke koje sebe smatraju opozicijom i grupe građana da se priključe radu saveza i uključe u njegov rad – poručio je Miodrag Stanković.

Jedan od četiri potpisnika je i Narodna stranka Vuka Jeremića.

-Leskovac će potpisivanjem ovog sporazuma dobiti jednu veoma jaku i složnu organizacju koja će pre svega biti spremna da pobedi aktuelnu vladajuću koaliciju na sledećim izborima. Lokalni Savez za Srbiju u Leskovcu će najpre organizovati svoje organe i timove koji će činiti aktivisti i članovi stranaka koji su potpisnici ovog sporazuma. Nakon toga sledi predstavljanje programa i plana aktivnosti široj javnosti Leskovca i okoline – rekao je Jovica Stanković, poverenik Narodne stranke u Leskovcu.

U ime Pokreta Levica Srbija govorila je Mirjana Perišić, poverenica ove partije.

-Podsetiću vas na događaj koji ste kao novinari profesionalno ispratili a to je potpisivanje sporazuma o formiranju Saveza za Srbiju. Ako je 30 tačaka moglo da ujedini 10 političkih lidera koji ne samo da su bili politički suprotstavljeni, nego i u ličnim sukobima, onda je za nas današnji dan mnogo lakši. Mi smo predstavnici male sredine, međusobno se dobro znamo, poznajemo svoj kapacitet, svoj trud i dosadašnje nastupe i red je da i mi damo svoj doprinos novonastaloj političkoj situaciji u zemlji. Danas ćemo ozvaničiti naš zajednički politički rad u sastavu koji je večeras pred vama – rekla je Mirjana Perišić, poverenica PLS u Leskovcu.

Uskoro se očekuje i tribina na kojoj će učestvovati i većina lidera stranaka koje čine Savez za Srbiju.

Pogledaj takodje

U četvrtak u Leskovcu akcija zamagljivanja komaraca

Gradska uprava grada Leskovca, Odeljenje za zaštitu životne sredine obaveštava građane i Pčelarska društva da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *