Početna / SPORT / Dve titule za Vlasotinčanina Bogdana Zdravkovića
Bilbordi

Dve titule za Vlasotinčanina Bogdana Zdravkovića

Proteklog vikenda je u Novom Pazaru održano najveće nacionalno prvenstvo u atletici, prvenstvo Srbije za seniore.

U ovoj nimalo normalnoj atletskoj sezoni Atletski klub “Vlasotince” je imao svoje adute, među kojima je svakako bio i Bogdan Zdravković. On je sezonu počeo bacivši svoj lični rekord od 18,82 metara na Međunarodnom mitingu u dvorani “Serbian open” u Beogradu. Nakon zatišja zbog već poznate situacije u zemlji sa epidemijom koronavirusa takmičenja su pomerena za šest meseci, odnosno od septembra.

Na mitingu u Kruševcu Bogdan Zdravković je prebacio daljinu od 19 metara, tačnije 19,25 metara i time postavio svoj novi lični rekord.

Na krilima svog ličnog rekorda stigao je na prvenstvo Srbije za seniore i izborio najbolji plasman.

U disciplini bacanja kugle Bogdan je u subotu po vrelom novopazarskom danu bacio 18,89 i osvojio titulu prvaka Srbije za seniore u bacanju kugle.
Drugog dana prvenstva Srbije bacao je disk. Iako to nije njegova disciplina Bogdan Zdravković je osvojio još jednu šampionsku titulu. Na takmičenju je učestvovao i Mihajlo Nikolić koji je osvojio sedmo mesto. Jednom rečju Vlasotince je u subotu dobilo dvostrukog prvaka atletike , mladog, kvalitetnog i perspektivnog sportistu Bogdana Zdravkovića.

“Bogdan Zdravković je od strane države i Atletskog saveza Srbije prepoznat kao budućnost ne samo bacanja kugle, već i samog atletskog sporta. On je višegodišnji juniorski i mlađeseniorski reprezentativac Srbije. Sa ličnim rekordom od 19,25 metara stavljen je na evropsku listu bacača kugle na odlično sedmo mesto. Zbog svojih dosadašnjih rezultata pozvan je da 17. septembra učestvuje na promotivnom profesionalnom takmičenju u bacanju kugle koje će se održati na Trgu Republike u Beogradu, na kome će rame uz rame nastupiti sa svetskim i olimpijskim šampionima. Na ovo takmičenje idemo spremni i sa nadom za novi lični rekord. Predstavljanje sebe i kluba je veliki uspeh, ali predstavljanje najlepšeg grada u svetu i njegovih građana je samo po sebi privilegija koju treba zaslužiti. sa nadom i verom u naš rad i odricanje idemo u nove pobede”, ističe mr prof. Miloš Mitov, predsednik AK “Vlasotince”.

Pogledaj takodje

U Jablaničom okrugu od 243 testirana 16 pozitivnih na Koronu

U Jablaničkom okrugu potvrđeno je 16 novih slčajeva infekcije Korona virusom, navodi se u najnovijim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *