hotel bell

Dvanaestoro mladih preduzetnika i preduzetnica uz pomoć Grada unaprediće svoje poslovanje

Dvanaestoro mladih preduzetnica i preduzetnika dobilo je danas ugovore po osnovu konkursa u okviru projekta “Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu”.

Ukupna vrednost ovog projekta je 24 miliona dinara, a svaki od projekata prošao je sa sumom od 250.000 dinara.

Predsednik Privremenog organa Grada Leskovca, Goran Cvetanović, kazao je ovom prilikom da će svi projekti biti realizovani na teritoriji grada, te da je preduzetništvo od velike važnosti ne samo za grad Leskovac, već za čitav region.

“Na inicijativu Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga odobren je ovaj projekat, čija je vrednost skoro 24 miliona dinara, a njegov osnovni cilj je unapređenje poslovanja, razvoj preduzetništva, i preduzetničkog duha kroz sticanje znanja kao i dodela grantova ženama preduzetnicama. Ovim projektom je predviđena finansijska i nefinasijska pomoć ,vlasnicima firme i preduzetnicima. Nefinansijska pomoć se sastoji od edukacija za prvaljenje kvalitetnog biznis plana koji im puno u poslovanju znači. Finasijski deo pomoći finasira Grad Leskovac u visini od 250.000 dinara, a svi korisnici imaće mogućnost da novac usmere na unapređenje poslovanja i konkurentnost na tržištu. Danas delimo dvanaest ugovora koja će biti realizovana na teritoriji Grada Leskovca. Razvoj preduzetništva u našem gradu, okrugu ali i u susednim okruzima od velikog je značaja za život građana ali i za čitav region – kazao je Cvetanović.

Dragana Belenzada,direktorka Centra za ravoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, istakla je da je ovo samo još jedan u nizu projekata koji Centar realizuje sa Gradom, a sve sa ciljem da da vetra u leđa mladim preduzetnicama.

“Ovo je jedan od najznačajnijih projekata koji smo u prethodnom periodu realizovali, a njime smo obuhvatili osam lokalnih samouprava i uspeli smo da najboljima omogućimo da unaprede svoje poslovanje. Danas su sa nama oni najbolji, njihov biznis plan i njihova ideja je najbolje ocenjena i rangirana. Vrednost ovog projekta se sastoji u tome da znanje koje su stekli kroz obuke im omogućava da prate nove javne pozive i da učestvuju u daljem dobijanju podrške. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga implementira zajedno sa gradom Leskovcem, a i u budućnosti ćemo se truditi da zajedničkim snagama pomognemo naše preduzetnice i preduzetnike – kazala je Belenzada.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор