DUO MODERATO sinoć pred leskovačkom publikom

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Duo Modearato muzički sastav iz Beograda koga čine Mima Vrbanić – violončelo i Milan Ignjatović – gitara, sinoć je održao koncert u Leskovačkom kulturnom centru.

„Interesantno je da do sada nikada nismo nastupali u Leskovcu i posebno nam je drago zbog toga. Uželeli smo se nastupa, ali nas je pandemija malo omela u razvoju. Nama je 20-godišnjica bila u stvari prošle godine. Imali smo nastupe u Indiji odakle smo se vratili puni elana da nastavimo sa obeležavanjem jubileja, stiglo nas je zatvaranje, ograničenje kretanja, tako da smo za svo ovo vrmee imali samo par nastupa. Nadamo se da ove godine postignemo sve ono što prošle nismo uspeli – ističe. Milan Ignjatović.

Osnovna muzička ideja, koju neguje ovaj duo, je zasnovana na stilizaciji i obradama etno pesama Srbije i šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu su zastupljene i autorske kompozicije inspirisane našim umetničkim nasleđem. Tokom svog muzičko-scenskog rada ostvarili su značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima, kao što su Oliver Njego, Rade Šerbedžija, Branislav Lečić, Slobodan Trkulja, Miki Manojlović, Ljubiša Stojanović – Luis, Željko Samardžić, hor Srbadija iz Bijeljine… Do sada su objavili četiri albuma, a u pripremi je novi album, povodom 20 godina umetničkog rada.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *