hotel bell

DS Leskovac: Zašto su posečena stabla u Mlinskoj ulici ?

Gradski odbor Demokratske stranke Lesovac oglasio se saopštenjem povodom seče stabala u Mlinskoj ulici.

 

U saopštenju GrO DS Leskovac se izmedju ostalog kaže:

“Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju izjavio je kako se stabla seku jer su „ stara i bolesna i zato da ne bi ugrožavala građane Leskovca“. Zdrav razum nalaže da pitamo dotičnog gospodina da li su stabla ostarela baš pred izbore i da li su se naprasno razbolela takođe pred izbore? Šta je Direkcija čekala do sada i da li je opasnost za građane Leskovca postojala i pre nego što su raspisani izbori? Da li je Cvetanoviću i njegovim nesposobnim saradnicima bilo preko potrebno da pokažu da – pored zakonitog iznošenja đubreta i merenja krvnog pritiska i gustine kostiju u prostorijama SNS-a, a koji su protivzakoniti u političkim kampanjama – umeju da urade još nešto u životu, makar to bila i divljačka seča platana u jednoj od najlepših ulica Leskovca ” – pitaju u saopštenju leskovačke demokrate.

U svom saopštenju GrO DS Lesovac pravi poredjenje izmedju sličnih situacija u Leskovcu i Trebinju (BIH).

“Dotični direktor Direkcije izjavio je „ da će posečena stabla biti zamenjena ukrasnim drvećem i da će se razlistati već na proleće“. Opet u ime zdravog razuma pitamo: zna li ova osoba koliko je decenija potrebno pre nego što Mlinska ulica ponovo bude jedna od najlepših u gradu ? Da li je nekada bio u Trebinju gde su platani – koji oivičavaju centralni gradski trg – stari više od sto godina, gde nema navodnih stručnjaka iz SNS-a da ih proglase „bolesnim i starim“, već čine jednu od zanimljivosti ovog „kraljevskog“ grada ? Ko jednom činovniku daje pravo da uništava nasleđe jednog grada i u čije ime čini ovu krajnje nepotrebnu seču najlepših stabala u Leskovcu? Da li i nedužni platani treba da plaćaju SNS-ov strah od gubitka vlast i?” – navodi se u saopštenju DS Leskovac.

 

“Očigledno je Leskovac nikada nije bio grad Gorana Cvetanovića i njegovih bahatih SNS funkcionera. Očigledno je da je svima njima Leskovac potreban samo kao odskočna daska u politici, makar posekli sve drveće u Mlinskoj, uništili najlepši park ispred Narodnog muzeja ili pokušavali da glavni gradski park pretvore u betonsko ruglo ! Zato DS poziva sve građane Leskovca da se odupru samovolji jednog čoveka i bahatosti jedne stranke i da ih na narednim izborima potpuno „izbrišu“ iz političkog života Leskovca ” – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Leskovac.

 

Check Also

Koja je važnost hardverske konfiguracije telefona?

Mobilni telefoni su opremljeni visokopikselnim kamerama za snimanje visokokvalitetnih fotografija i snimanje videozapisa visoke definicije, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *