hotel bell

Državni sekretar Zoran Dimitrijević, danas u poseti opštini Lebane

Državni sekretar Ministarstva za brigu o selu Zoran Dimitrijević posetio je danas opštinu Lebane i razgovarao sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem i njegovim saradnicima.

Sagovornici su istakli da je saradnja opštine Lebane i Ministarstva za brigu o selu izuzetna, Lebane je dobilo preko 33 miliona dinara za organizaciju Miholjskih susreta, za nabavku mini busa i kao i za podršku zadrugama. Ovim projektima ministarstva opet su oživele ruralne sredine.

Predsednik opštine Lebane i Dimitrijević su razgovarali i o planovima za naredni period. Naime, aktuelan je konkurs kod ovog ministarstva za kupovinu kuće na selu, koji važi za bračne parove do 45 godina, kao i za mlade poljoprivrednike.

Opština Lebane i Ministarstvo za brigu o selu pozivaju sve zainteresovane koji nemaju rešeno stambeno pitanje da se prijave na konkurs. Kako je rečeno, polovina novčanih sredstava za ovu godinu za ovu namenu je već potrošena.

S obzirom da ministarstvo ima za cilj oživljavanje sela, izdvaja do 10.000 evra bespovratnih sredstava kao novi vid podrške, to su podsticajna sredstva za otvaranje prodavnica, apoteka, različite zanatske radnje (vulkanizerske, za popravku poljoprivrednih mašina…), obnovu starih zanata, starih vodenica na selima.

„Naši mladi ljudi, ako imaju neku ideju koja je bitna da neki kraj naše zemlje, neko selo može bolje i uspešnije da funkcioniše javljaće se na ovaj konkurs, dobijati podsticajna sredstva i mi ćemo onda imati upravo te delatnosti, uslužne ili proizvodne, koje će omogućiti lakši život ljudima na selu”, rekao je ministar Milan Krkobabić.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор