Druženje na Grabovničkim barama sa gradonačelnikom i sportskim ribolovcima

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Novo druženje sa gradonačelnikom organizovano je juče na Grabovničkim barama, gde su Leskovčani imali priliku da nauče osnove sportskog ribolova.

Nakon druženja od letos, sa mališanina u centralnom gradskom parku, posete Caričinom gradu, Aero i Konjičkom klubu, gde su najmađi imali priliku da se upoznaju sa pravljenjem maketa aviona i konjima, juče su bili u prilici da se upoznaju sa ribolovom i profesionalcima, da nauče nešto više o tome.

Sa osnovama sportskog ribolova zainteresovane su upoznali članovi Udruženja sportskog ribolova „Veternica 1954“ koji beleže značajne uspehe u ribolovačkim takmičenjima. Upravo su oni, pre svega mališane, ali i sve koji su ovde upoznati sa profesionalnom ribolovačkom opremom, tehnikama pecanja, mamcima, štapovima koji se mogu videti samo na takmičenjima, pripremom hrane za ribolov…

Cilj okupljanja bila je popularizacija ovog sport i upoznavanje mališana sa prirodnim lepotama leskovačkog kraja. Pored Grabovničkih, ribolovne vode u leskovačkom kotlini su Južna Morava, Vučjanka, Veternica, Jablanica, Brestovačko, Slavujevačko i jezero Barje, zatim Jovačka jezera i Dobroinska, Grabovnička, Jajinska, Bogojevačka, Lakošnička, Lipovačka, Brestovačka bara. U ovim vodama mogu se loviti razne vrste riba: skobalj, karaš, smuđ, klen, mrena, som, šaran, štuka i amur.

Check Also

Večeras u Lebanu počinje Međuokružna smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije

Od 20. do 25. maja opština Lebane će biti domaćin najboljim amaterskim pozorišnim ostvarenjima. Pod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *