hotel bell

Druga žrtva prevrtanja autobusa kod Leskovca: Policija, nakon kontrole ”Severtransa”, utvrdila 105 prekršaja Zakona o bezbednosti saobraćaja

Posle Nine Nićiforović, koja je nastradala na licu mesta, epilogu saobraćane nesreće dodata je još jedna žrtva. Šezdesetdevetogodišnji Mirko Višnjički iz Sremske Kamenice, podlegao je teškim povredama zadobijenim tokom prevrtanja autobusa

Zbog ozbiljnih povreda, Mirko Višnjički je odmah zbrinut u Kliničkom centru u Nišu, a prema izjavama porodice, koje prenose mediji, lekari su od početka bili pesimistični po pitanju skorog oporavka. Međutim, nakon moždane smrti, Mirku su otkazale sve vitalne funkcije i on je preminuo.

On je druga žrtva saobraćajne nesreće kod Leskovca, prošle nedelje, kada je autobus ”Severtransa”, vraćajući srpske turiste iz Grčke, skrenuo sa auto-puta i prevrnuo se. Na licu mesta je stradala vodič Nina Nićiforović, a teže i lakše je povređeno 25-oro ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, po hitnom postupku, izvršilo nadzor nad poštovanjem propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u somborskom prevozničkom preduzeću.

Utvrđena su 94 prekršaja Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, za koje su propisane novčane kazne u ukupnom iznosu od gotovo dva miliona dinara. Evidentirano je i 11 prekršaja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve prevoznike i vozače autobusa na poštovanje zakonskih odredbi koje se tiču vremena upravljanja vizilom i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika, koji su, ako postoji, dužni da koriste sigurnosni pojas u autobusima.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор