Home / DOGAĐAJI / U Konopnici održani Miholjski susreti sela
hotel bell

U Konopnici održani Miholjski susreti sela

Ovogodišnji Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince održani su juče u Konopnici.

Na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, poznatiji u narodu kao Velika Gospojina, oduvek je bilo ljudi u selu jer je to slava konopničke crkve, a od davnina se je ovde održavao i najčuveniji vašar u ovom kraju, poznat po svojoj masovnosti. Ove godine tradicionalna dešavanja upotpunjena su nizom novih aktivnosti.

-Miholjske susrete organizovali smo ove godine u Konopnici sa ciljem da damo novu dimenziju ovom okupljanju.Zahvaljujem Ministarsvu za brigu o selu, koje sufinansira ovu manifestaciju i podsećam vas da opština Vlasotince radi na obnovi starih zgrada domova kulture u našim selima, kao što je slučaj i u Konopnici.Time podstičemo i obnovu društvenog života u selima. Ova manifestacija je još jedan korak u tom pravcu – rekla je član Opštinskog veća Tatjana Ilić, zadužena za oblast kulture i turizma.

U dvorištu crkve više od 50-oro dece učestvovalo je na likovnoj radionici. Autori najboljih radova bili su Ksenija Jović, Aleksandra Mitov i Mišel Jović, a žiri je bio inpresioniran kreativnošću koju su deca pokazala. Na literarnom konkursu, u dvema kategorijama, prva mesta osvojili su Strahinja Petrović i Nastia Mišić.
Delove Vlasotinačkog kuvara na dijalektu čitala je autor Jasmina Mitrović. KUD Bratstvo nastupilo je spletom igra iz leskovačkog kraja. „Petlići“, kadeti i seniori započeli su dan ranijeutakmice u malom fudbalu. Kod „petlića“ pobedila je ekipa FK Konopnica, kod kadeta „Mladenović G sistem“, a u kategoriji seniora,takođe, FK Konopnica.

Nakon proglašenja pobednika i dodele pehara, posetioce je zabavljala muzička grupa Perspektiva.
Manifestaciju Miholjski susreti sela sufinansirali su Ministarstvo za brigu o selu sa 400 hiljada i opština Vlasotince sa 200 hiljada dinara. Organizator je bila Turistička organizacija opštine Vlasotince.

Check Also

U Jablaničkom okrugu još 30 osoba pozitivno na Koronu u prethodna 24 časa

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o kretanju broja pozitivnih na …

Оставите одговор