Početna / EKONOMIJA / DRUGA FAZA GASIFIKACIJE: Gasovod do SC Dubočica i Toplane u naselju „Dubočica“, u planu i priključenje domaćinstava

DRUGA FAZA GASIFIKACIJE: Gasovod do SC Dubočica i Toplane u naselju „Dubočica“, u planu i priključenje domaćinstava

Radovi na drugoj fazi gasifikacije Leskovca privode se kraju.

U ovoj fazi planirani su radovi na dva pravca: preko naselja Kumalak i Radničkog naselja do Sportskog centra Dubočica, i na drugom kraku preko Bulevara Nikole Pašića, mosta kod Leteksa do Toplane u naselju „Dubočica“.

Ukupna dužina ova dva pravca je 3,8 kilometara, a vrednost radova 66 miliona dinara.

-Kako su nam rekli predstavnici odgovornog izvođača radova „HSV Vlasotince“ koji vredno radi bukvalno bez dana pauze i za vreme trajanja vanrednog stanja, po kiši i lošem vremenu, gasifikacija u Dubočici će biti gotova do kraja sledeće nedelje. Primarni cilj gasifikacije je besplatno priključivanje privrednih subjekata na gasovod, što nas opet upućuje na priču o Leskovcu kao gradu sa izuzetno pozitivnom poslovnom klimom. Cilj je da i pojedinačna domaćinstva dobiju mogućnost da se priključe na gasovod, što je priznaćete od velike važnosti za naše sugrađane. Priključivanje individualnih domaćinstava će biti realizovano do početke dolazeće grejne sezone, oktobra meseca. Detaljna uputstva koja su u vezi sa načinom priključenja i cenom biće objavljena u najkraćem mogućem periodu kako bi svi zainteresovani mogli na vreme da se prijave – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije u naselju „Dubočica“ gde se privode kraju radovi na izgradnji ovog pravca gasovoda.

Govoreći o prednostima priključenja na gasovod Cvetanović je kazao da u odnosu na sve druge dostupne energente prirodni gas ima najviše prednosti, počev od ekonomske isplativosti, preko dostupnosti i sve do činjenice da ne zagađuje životnu sredinu.

Gradonačelnik Cvetanović podsetio je i na to da dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine Grada Leskovca da je u tom periodu gasovod došao od Niša prema našem gradu, a podsetio je i na izgrađenu gasnu kotlarnicu u vrednosti od preko 800 hiljada evra i da je to bio projekat koji je inicirao tadašnji direktor JKP Toplana Nebojša Krstić.

Pogledaj takodje

U petak bez struje stanovnici Sinkovca

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da neće biti električne energije u petak, 05.06.2020. godine u vremenu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *