hotel bell

DPO: Slanje na tehnički pregled, autobusa sa kojima je opozicija krenula na miting u Beogradu, čista je provokacija vlasti

Državotvorna patriotska opozicija, koju čine Nova DSS, POKS, ”Zavetnici” i ”Dveri”, na današnjoj press konferenciji, optužila je MUP za organizovanu akciju sprečavanja članova ove koalicije da stignu na miting u Beogradu

Prema rečima Bratislava Ćosića iz Nove DSS, akcija je sprovedena na teritoriji čitave Srbije:

– Ona predstavlja kršenje ustavnog prava građana na slobodu kretanja i kritičkog izražavanja. Pravdali su se da se radi o redovnoj aktivnosti MUP-a, ali to nije tačno. Nedavno je bio miting SNS-a u Vranju, pa nijedan od nekoliko stotina autobusa nije poslat na tehnički pregled. Javno pitam: da li je policija u službi građana ili Aleksandra Vučića?

Da je tehnički pregled bio samo izgovor, uverio se Goran Mitrović, predsednik GrO Nove DSS, koji je danas objasnio šta se, nakon zaustavjanja autobusa, dešavalo:

– Na tehničkom smo proveli oko dva sata, a na kraju se ispostavilo da ne mogu da nađu broj motora autobusa, koji inače redovno učestvuje u saobraćaju i nedavno je registrovan. To je napravilo dodatne komplikacije ljudima iz Vranja, Surdulice i Vladičinog Hana, koji su tim autobusom došli, ali su za povratak morali da ”jure” prevoz. Niko nije bio maltretiran, niti smo dobili bilo kakvo obaveštenje. Jednostavno su nas držali dva sata, kako ne bismo stigli na vreme u Beograd. Ovakvih i sličnih provokacija će biti i dalje, ali apelujem na članove i simpatizere da na njih ne nasedaju.
Nikola Lazarević iz stranke ”Zavetnici” ističe da je identičan problem imalo preko 130 autobusa i kombi-vozila, te da su neki uspeli u svojoj nameri, ali sa ”debelim” zakašnjenjem:

– Najpre smo jedva pronašli prevoznike, voljne da nam iznajme autobuse. Bilo je otkazivanja, uprkos datoj kapari. Imam utisak da je policajcima, koji su nas zaustavili, bilo neprijatno zbog toga. Nisu bili sigurni da nam se ”vanredni tehnički” neće do Beograda ponovo desiti.
Saša Stevčić, poverenik POKS-a demantuje vlast da se na Kosovu ništa nije promenilo:

– Ptobajte da okrenete 038, pozivnii broj za Prištinu, da vidite hoće li se neko javiti. Ako je Srbija celokupna, onda i telefoni treba da rade na celoj teritoriji.

On je najavio da će 24. marta, na godišnjicu početka Nato bombardovanja, biti organizovano polaganje venaca na spomenik stradalim borcima u Kasarani ”Vojvoda Petar Bojović” u Sinkovcu, i pozvao sugrađane da se pridruže komemoraciji.


Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор