Doživotna robija za oca koji je 2,5 godine silovao maloletnu ćerku, presudio Viši sud u Leskovcu

Viši sud u Leskovcu, u veću sastavljenom od Predsednika veća – sudije Biserke Kostić, člana veća, sudije Nebojše Stojičića i troje sudija porotnika, doneo je PRESUDU u slučaju koji je šokirao javnost u čitavoj Srbiji.

S.S. iz Leskovca, rođen 1981. godine, inače kapetan Vojske Srbije, oglašen je krivim zbog izvršena produženog krivičnog dela silovanja svoje maloletne ćerke u period od novembra 2019. do maja 2022. godine i osuđen je na KAZNU DOŽIVOTNOG ZATVORA – navodi se u izreci presude.

“Prilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne sud je imao u vidu sve brojne otežavajuće okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršena krivičnog dela, ličnost samog optuđenog, odsustvo empatije, težinu posledica izvršenog krivičnog dela, nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti na strani otpuženog osim činjenice da ranije nije osuđivan, pa je sud našao da se samo ovakvom kaznom može ostvariti svrha kažnjavanja, kako prema samom optuženom kao učiniocu krivičnog dela, i tako i prema ostalim građanima da se uzdrže od vršenja ovakvih i sličnih krivičnih dela” – navodi se u saopštenju Višeg suda u Leskovcu.

Viši sud u Leskovcu je doneo odluku da se prema optuženom mera pritvora produži do pravnosnažnosti presuda.

Check Also

Fizički napao suprugu i povredio je

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu uhapsili su N.A. (1965) iz okoline ovog mesta, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *