Početna / DRUŠTVO / Dom zdravlja u Lebanu bogatiji za dva nova uređaja

Dom zdravlja u Lebanu bogatiji za dva nova uređaja

Kabinet za audiometriju Doma zdravlja u Lebanu, bogatiji je za dva nova uređaja koji će znatno poboljšati kvalitet rada.

Audiometar poslednje generacije je zamenio stari koji je stariji od 30 godina i nije više bio pouzdan za rad.

Inače ovaj aparat služi za dijagnostikovanje ranih oboljenja kod dece i starije populacije. Drugi uređaj je timpanometar koji služi za ispitivanje i dijagnostikovanje stanja i bolesti srednjeg uha i kojim se meri zapremina srednjeg uha, prisustvo sekreta, pokretljivost bubne opne i određuje se pritisak unutar srednjeg uha, na osnovu čega se dijagnostikuju mnoge bolesti posebno kod predškolske i školske dece.

Sa funkcijama ovih najnovijih i najsavremenijih aparata upoznao nas je doktor specijalista ORL medicine Doma zdravlja u Lebanu Dr Zlatko Pavlović.

Direktor Doma zdravlja Dr Vladan Stanojević rekao je da su uređaji nabavljeni iz sredstava projekta oportuniteta Ministarstva pravde a vrednost je 1.300.000,00 RSD. Javnu nabavku je izvršilo Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije.

Pogledaj takodje

U Srbiji potvrđeno 219 novih slučajeva, od Korone zaraženo 2.666 ljudi – Do sada preminulo 65 ljudi, na respiratorima 112 pacijenata

U Republici Srbiji je do 15 časova 8. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.666 potvrđenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *