Home / DRUŠTVO / Dok god je mladih u Ladovici, slušaće se pank: Mali jubilej Pivskog festivala uz Ortodox kelts-e
hotel bell

Dok god je mladih u Ladovici, slušaće se pank: Mali jubilej Pivskog festivala uz Ortodox kelts-e

Petnaesto izdanje Pivskog festivala u Ladovici, biće održano narednog vikenda, u organizaciji Udruženja Stara škola. Ove godine, u dve večeri, nastupiće sedam bendova, a zvezde manifestacije su Ortodoks keltsi.

Kako je saopšteno na današnjoj press konferenciji, prve večeri festivala nastupiće bendovi “Vox populi“, “Bombarder“ i “Cepeni ćunci“, a sutradan “Kamene kare“, “Drink od daj“, “Hidrogen“ i posle deset godina – Ortodox keltsi.

Direktor, Dragan Janjić, podsetio je da dodatak “pivski“ dolazi od imena navijačke grupe ovdašnjeg fudbalskog kluba “Progres“, koja je 2006. osnovala festival sa ciljem da pomogne klubu. Manifestacija je zaživela i postala zaštitni znak Ladovice:

– Promovišemo uglavnom pank muziku, muziku radničke klase. Sve smo sami organizovali, što bi se reklo “na mišiće“, i tako 15 godina. Poslednjih nam pomaže opština Vlasotince. Po pravilu, ovo je trebalo da bude 16. festival, ali nas je korona 2020. poremetila, pa se nismo okupljali.

Finansijska konstrukcija organizacije zaokružena je na 600.000 dinara:

– Gosti sa strane “spuste“ honorare i budu oduševljeni nakon koncerta, imaju želju da se vrate, poput Kelts-a. Svake od večeri okupi se po nekoliko stotina posetilaca, a želja nam je da festival dobije ponovo međunarodni karakter i da nam poput bendova iz Makedonije i Rusije, dođu i grupe iz Hrvatske, ostalih zemalja u okruženju, pa i šire, naglašava Marko Tasić.

Festival je, inače, jedinstven u Srbiji, specifičan, jer se održava u seoskoj sredini u kojoj delaju tri pank grupe. “Cepeni ćunci“ i “Hidrogen“ postoje već tri decenije, a treću, “Midlfinger“ čine mladi Ladovčani, koji su odrastali uz pank.

– Kad se pogleda omladina u Ladovici, teško je zaključiti da ona uglavnom sluša pank, ali je to tako. Najviše nas fascinira energija koju pank nosi, pa smo, jedan po jedan, počeli da se uključujemo-da sviramo. Nemamo svi mogućnosti da kupimo instrumente, pa ih delimo. Dok god je omladine u ovom selu, pank će se slušati u Ladovici, poručila je Aleksandra Mladenović, predstavnica mlađe generacije.

Ulaznice za Pivski festival u Ladovici koštaće 300 dinara prve, a 500, druge večeri. Program počinje u 21 i traje do jedan sat po ponoći.

Check Also

Elvis Bajramović iz Bojnika- Prva truba Dragačevskog sabora

On je, do prestižnog priznanja stigao u konkurenciji 16 takmičara, a dokaz da se najbolji …

Оставите одговор