hotel bell

Dodeljene nagrade u kategorijama za najbolja domaća serijska ostvarenja na festivalu LIFFE u Leskovcu

Šesnaeti po redu internacionalni filmski festival LIFFE svečano je otvoren u četvrtak, 14. septembra u Leskovcu. Publika već dva dana uživa u bogatom glavnom i pratećem programu koji su organizatori pripremili, a pored brojnih kategorija, jedna od onih koje izazivaju najveće interesovanje je kategorija u kojoj se takmiče domaća serijska ostvarenja, odnosno ostvarenja sa prostora bivše Jugoslavije.

,,Festival LIFFE uvek obraća pažnju i osluškuje šta je to što publika želi, ali i vrlo vodi računa o tome šta je profesionalcima potrebno. Umetnički tim LIFFE-a došao je do zaključka da je, usred velike hiperprodukcije serija iz godine u godinu, potrebno napraviti neku vrstu valorizacije’’, rekla je Darija Bajić- Božović, selektorka.

Sinoć su na svečanoj ceremoniji dodeljene nagrade u dve kategorije. Nagrada Najbolja Režija u kategoriji Dramske serije – Pojedinačna epizoda dodeljena je Jeleni Gavrilović i Urošu Tomiću za osmu epizodu prve sezone serije ,,Kjun’’, a Nagrada za najbolju režiju serije u kategoriji Mini serije dodeljena je Daliboru Mataniću za seriju ,,Područje bez signala’’.

Strukovni Žiri sačinjen od eminetnih reditelja iz celog regiona u velikom broju se odazvao i učestvovao u izboru. U konkurenciji je bila ukupno 31 dramska serija iz regiona, premijerno prikazana u periodu od januara 2021. do juna 2023.

17. septembra, reditelji su imali priliku da učestvuju u panel diskusiji posvećenoj rediteljskom doprinosu u regionalnim TV serijama, kao i položaju reditelja u aktuelnoj velikoj proizvodnji igranih TV serija.

Festival se održava u Leskovačkom kulturnom centru i Narodnom pozorištu u Leskovcu, a sve informacije o programima dostupne su putem vebsajta https://liffe.rs.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор