Početna / KULTURA / Dodeljene nagrade pobednicima konkursa “Dete je dete, da ga volite i razumete”

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa “Dete je dete, da ga volite i razumete”

“Dete je dete, da ga volite i razumete” naziv je ovogodišnjeg likovno-literarnog konkursa koji je Narodna biblioteka “Desanka Maksimović” raspisala 20. novembra povodom Svetskog dana deteta. Dodela nagrada pobednicima konkursa zakazana je za sinoć kako bi se prigodnim programom upotpunila praznična atmosfera uoči dočeka Nove godine i Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

“U dane kada se svode računi, kada se beleži urađeno, kada se prave planovi i u prijateljskoj i radosnoj atmosfera prizivaju sećanja i daju obećanja, mi smo hteli da okupljanjem dece obeležimo dan koji je njima posvećen i damo ton sveopštem svečarskom i slavljeničkom tonu”, poručili su bibliotekari.

Pomoć u organizaciji programa biblioteci su pružili nastavnici i učenici osnovnih škola “Sveti Sava” iz Gložana i “Braća Milenković” iz Šišave.
Program je počeo nastupom Jovane Jović koja je izvela pesmu “Vezak vezla deva Marija”. Potom su joj se na sceni pridružile Aleksandra Pešić i Sara Petrović koje su kazivale stihove Desanke Maksimović i Milovana Danojlića. Učenike iz Gložana za nastup su pripremale nastavnice Jasmina Đokić, Nadica Mitrović i Marina Marković.

Na konkurs je stiglo 58 literarnih i likovnih radova koje su ocenjivali članovi žirija Marija Rajković, profesorka srpskog jezika i književnosti, Biljana Miltenović, učiteljica i dr Miloš Šarić, akademski vajar.
Najuspešniji učesnici literarnog konkursa ove godine su Marija Zlatković, Strahinja Milčić i Sandra Veljković. Nagrada je pobednicima u ime biblioteke uručila Lidija Janković.

Srba Takić, direktor biblioteke uručio je nagrade najboljim učesnicima likovnog konkursa. Dobitnici nagrada su: Una Gligorijević, Nina Saničanin, Sara Ranđelović, Dunja Stojiljković, Nemanja Todorović i Anđelina Stojanović.

Program je završen veoma lepim igrokazom koji su izveli učenici Osnovne škole “Braća Milenković” iz Šišave. Reč je o delu teksta iz Nušićeve “Autobiografije”. Među glumcima su bili Miljana Zdravković, Anastasija Ranđelović i Luka Mitić, koje je pripremila Irena Milenković, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

Lepa, opuštena atmosfera u biblioteci, širom otvorena vrata ovog zdanja za školarce iz Gložana i Šišave, podsticaj deci da stvaraju, da pišu i crtaju, da se u lepom takmiče su sve ono što je sinoć ostavilo snažan utisak na publiku.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

„Uzmi račun i pobedi“ Sutra na RTS-u prvo kolo izvačenja nagrada

Prvo izvlačenje u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“ biće održano sutra u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *