Home / Opštine / Bojnik / Dobro napreduju započeti, planiraju se novi projekti, ocenila Međuresorna grupa za razvoj južne Srbije
hotel bell

Dobro napreduju započeti, planiraju se novi projekti, ocenila Međuresorna grupa za razvoj južne Srbije

Na redovnom sastanku ovog tela, u čijem su sastavu predstavnici Kabineta predsednice Vlade, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i brojnih organizacija, bilo je reči o aktuelnim, ali i planiranim projektima.

Utvrđen je napredak u realizaciji ključnih projekata za koje su sredstva obezbeđena u ovoj godini, kao što su izgradnja regionalnog preko Radana, opremanje i uređenje arheoloških lokaliteta i izgradnja komunalne infrastrukture.

Identifikovani su i novi projekti, poput izgradnje Vizitorskog centra “Đavolja varoš“ u Kuršumliji, uz primenu novih vizuelnih i zvučnih efekata, koji će posetiocima omogućiti da ovaj prirodni fenomen dožive na jedinstven i nesvakidašnji način.

Na teritoriji opštine Lebane, očekuje se, da nakon dobijanja sredstava od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, počne realizacija uređenja i izgradnja izletišta Čukljenik. Sledeći korak sređivanja lokaliteta Caričin grad jeste ograđivanje, a radovi bi trebalo da počnu uskoro.

Da podsetimo, Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj južne i zapadne Srbije, ima zadatak da podstakne integralni razvoj opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa i Bojnik, kao i gradova Leskovac, Prokuplje i Kraljevo.

Check Also

Ukusi juga Vlasotince – Ove godine preko 20 izlagača iz tri okruga predstavilo svoje proizvode

Festival hrane i pića “Ukusi juga” proteklog vikenda je održan po 4. put, u Spomen …

Оставите одговор