hotel bell

Doborovoljno služenje vojnog roka u martovskom roku, u Leskovcu započelo 122-oje mladih ljudi, a među njima 23 devojke

Prva grupa mladića i devojaka, koji su danas u Leskovcu započeli šestomesečno dobrovoljno služenje vojnog roka, u Kasarnu ”Vojvoda Petar Bojović” u Donjem Sinkovcu, gde je smešten 3. Centar za obuku, počeli su da pristižu već posle devet sati

Na spisku ih je 122-oje, tačnije 99 mladića i 23 devojke, a odmah po dolasku u kasarnu, prošli su obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu, a potom raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima, tokom služenja vojnog roka.

Mladi vojnici će, u narednih mesec i po dana, proći osnovnu individualnu obuku, nakon čega će vojni rok nastaviti u centrima za specijalističku obuku.

Tokom osnovne obuke, vojnici će savladati sadržaje iz strojeve obuke, pravila službe i obučavati se za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, uz neprekidno podizanje nivoa fizičke osposobljenosti.

Služenje vojnog roka traje šest meseci i obuhvata tromesečnu osnovnu i individualnu specijalističku obuku u centrima Komande za obuku u Leskovcu, Somboru i Valjevu, a zatim kolektivnu obuku i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije, do završetka vojnog roka.

Check Also

Počinje elektronsko zakazivanje termina za upis u prvi razred osnovne škole

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije i ove godine pokretanjem usluge …

Оставите одговор