Početna / DRUŠTVO / Đaci kao inovatori i preduzetnici

Đaci kao inovatori i preduzetnici

Uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je edukativna radionica kojom su počeli „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“.

Raspoređeni u timove, učesnici će sa svojim mentorima raditi ne kreiranju biznis plana, koje će predstaviti na takmičenju za dva dana. Ovo takmičenje organizuje Savez pronalazača Srbije uz podršku grada. Vranje je, prema rečima predsednika Saveza pronalazača Srbije Slobodana Bate Simića, 24 grad koji je uzeo učešće u ovom programu i time pokazao potpunu socijalnu svest za mlade naraštaje.

„Ovo je jedna institucionalna oblast u kojoj mi pružamo mogućnost deci da pokažu kako vide sebe u budućnosti, kao i ono šta žele“, naglasio je Simić.

Članica Gradskog veća Zorica Jović rekla je tom prilikom da je radionica usmerena ka predavanju i davanju instrukcija učenicima 8. razreda osnovnih i 1. razreda srednjih škola.

„ Cilj lokalne samouprave je da se utiče na razvijanje svesti, kreativnosti i razvoju ideja za budućnost kod đaka, uz druženje sa vršnjacima“, kazala je Jović

. Takmičenje u izradi biznis plana biće održano u četvrtak od 12 časova, u sali Doma vojske.

Pogledaj takodje

Turističko razgledanje grada na trasi dugoj 26 kilometara

Turistička oganizacija Niš prezentuje novi turistički proizvod “Turistički autobus sa otvorenim krovom za panoramsko razgledanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *