Početna / Opštine / Bujanovac / Đaci iz Medveđe, Preševa i Bujanovca posetili Beograd i krstarili Savom i Dunavom

Đaci iz Medveđe, Preševa i Bujanovca posetili Beograd i krstarili Savom i Dunavom

Učenici šestog razreda osnovnih škola iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, njih 140, imalu su priliku da obiđu Beograd i krstare Savom i Dunavom.

Dvodnevna poseta Beogradu đacima 6. razreda omogućilo je Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, koje je deci i nastavnicima obezbedilo smeštaj i hranu, dok su lokalne samouprave platile prevoz i na taj način svi zajedno doprineli da ova poseta Beogradu bude za pamćenje.

Plovidbom Dunavom i Savom, učenicima su se pridružili predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu prof. dr Zoran Stanković, zatim Andrea Oricio šef misije OEBS-a u Beogradu, Sem Fabrici ambasador EU, Vesna Nedeljković pomoćnik ministra prosvete, kao i predsedstavnici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

“Za nepuna dva dana deca su plovila Dunavom, obišli Kalemegdan, Zoološki vrt i još neke znamenitosti naše prestonice, dok je utisaka bilo mnogo više, jer su se deca pre svega družila sa vršnjacima iz drugih sredina. Veliki broj učenika do sada nije bio u prilici da poseti Beograd, pa smo nekima od njih ostvarili i velike želje”- istakao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Kako đaci kažu, najjači utisak im je ostavila plovidba beogradskim rekama koja je bila i svojevrstan čas istorije.

„Nadam se da će ovo prerasti u jednu tradiciju i da će svi učenici imati priliku da upoznaju Beograd i ovu našu lepu zemlju“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji smatra da je ulaganje u ovakvo putovanje, vrednost i jedinstvena mogućnost da se najmlađi sretnu, razmene iskustva i razgovaraju.

“Ovo je izuzetna prilika, ne samo da vide Beograd već i da bolje razumeju mnoge stvari, da se više druže i da pošaljemo poruku da zajedno možemo sve“, izjavila je Vesna Nedeljković, pomoćnik u Ministarstvu prosvete na održanoj konferenciji.

Pogledaj takodje

Darko Bajić o Leskovačkom filmskom festivalu i srpskoj kinematografiji u doba korone

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem rediteljskog debija Gordana Kičića „Realna priča“ završeno je trinaesto izdanje Leskovačkog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *