hotel bell

Direktor “Poseidon group” i gradonačelnik Leskovca predstavili CAPITOL PARK LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca danas je predstavljen projekta izgradnje prvog ritejl centra u Leskovcu.

O detaljima izgradnje Capitol Parka govorili su gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor Poseidon grupe James Gunn.

-Britanski investitor će posle Beograda, Šapca i Sombora svoj brend “Capitol park” dovesti i u naš grad. Vrednost investicije je 10 miliona evra i izuzetno je značajna za naš grad. Siguran sam da će ova investicija omogučiti Leskovčanima lakši pristup brojnim svetskim brendovima i robnim markama. U fazi izgradnje biće zaposleno oko 500 ljudi, a u riteljk centru će posao dobiti oko 200 ljudi. Završetak izgradnje planiran je za kraj godine, mada ćemo mi probati da otvaranje bude 11. oktobra za Dan grada. Dolazak jedne ovakve investicije je dokaz da se Leksovac kreće u dobrom pravcu, da se razvija i da raste – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na predstavljanju projekta u sali Skupštine grada Leskovca.

Zemljište površine 16,500 m2 na kom će park biti sagrađen smešteno je u širem centru grada, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana. Prednosti ove lokacije su blizina centru grada, kao i autoputu E-75. Capitol Park Leskovac će biti prvi ritejl park u Leskovcu i centar za kupovinu i zabavu za celu porodica sa ukupnom površinom od 6,500 m2.

 

Ovo nije prvi put da sam ovde u gradu, zapravo sam vrlo čest posetilac i uživam u Roštiljijadi i prelepoj prirodi na putu do Vlasine. Naše dosadašnje iskustvu u radu sa gradom govori nam da je Leskovac otvoren za investicije što je takođe potvrdila NALED organizacija sertifikatom koji je dodelila Leskovcu kao gradu sa veoma povoljnim poslovnim okruženjem. Bez sumnje će sve veći broj investitora dolaziti ovde tako i u Srbiji s obzirom na ekonomski napredak države pod vođstvom trenutne administracije. Mi pratimo trend dolaska britanskih investicija, a kao jedan od primera je fabrika autodelvoa Delphi odnosno Aptiv, takođe i kompanija Leston koja upravlja rudnikom u ovom regionu. Capitol Park Leskovac biće četvrti po redu ritejl park Poseidon grupe u koji će biti uloženo oko 10 miliona Eura i koji će potrošačima ponuditi miks 16 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova. Osim toga, dolazak ovog projekta u Leskovac doprineće ekonomiji grada donoseći oko 500 u fazi izgradnje i 200 nakon otvaranja. Odluka da investiramo u Leskovac proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u jablaničkom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja – kazao je direktor kompanije James Gunn.

Kompletak tok prezentacije mogli ste da pratitet UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati na linku klikom OVDE.

Kako će izgledati CAPITOL PARK LESKOVAC pogledajte u posebnoj vesti

Ovako će izgledati ritejl centar CAPITOL PARK LESKOVAC

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *