Devojčica velikog srca: Donacija kose naše malene heroine Mine Jović

U danima kada je važno podsećati se na vrednosti koje nas čine ljudima, dešavaju se događaji koji svetle kao svetionici u moru svakodnevice.

Takav je bio današnji dan za porodicu Jović iz Lebana , kada je njihova devojčica Mina, sa velikim srcem i još većom hrabrošću, donirala svoju kosu onima kojima je najpotrebnija.

Sve je počelo pre mnogo godina, kada su roditelji učili svoju decu o zahvalnosti.

“Učimo ih da budu zahvalni na svemu što imaju, i svim ljudima koji ih okružuju,” kaže Jelena Stosić Jović, majka male heroine.

“Želimo da znaju koliko su srećni što su okruženi ljubavlju roditelja, baka, deka, ujaka, tetki… Jer negde tamo postoji drugačija stvarnost. Svet dece koja odrastaju bez roditelja, svet dece koja se bore za opstanak zajedno sa svojim porodicama. Svet dece koja nemaju detinjstvo kakvo zaslužuju.”

Od malena su ih učili da budu zahvalni na svakom danu. Njihova devojčica je tu lekciju upila duboko.

“Dugo je želela da donira kosu,” kaže Jelena. “Nakon mnogo meseci strpljivog puštanja, došao je taj veliki dan. Svi smo se okupili, porodica i prijatelji, kako bismo svedočili njenom nesebičnom činu – ističe Stošić Jović.

Mala heroina Mina Jović je sela na stolicu, dok su makaze sijale na jutarnjem suncu. Sa svakim odsečenim pramenom, svet je postajao malo bolje mesto. Njena kosa će nekome vratiti osmeh na lice, dati novu nadu i pokazati da ljubav može biti opipljiva.

“Osećali smo se toliko ponosno,” dodaje Jelena. “Njena kosa će nekome doneti sreću i olakšanje u teškim trenucima.”

Ovaj čin je primer kako male ruke mogu činiti velika dela. U svetu gde se deca suočavaju sa raznim izazovima, ovakvi momenti nas podsećaju na važnost zahvalnosti i nesebičnosti.

Naša mala heroina Mina je danas postala pravi heroj, ne samo za one kojima će njena kosa pomoći, već i za sve nas, podsećajući nas na vrednosti koje bismo svi trebali negovati.

“Ovo je dan koji ćemo pamtiti. Dan kada je ljubav postala opipljiva, i kada je svet zahvaljujući jednoj devojčici postao malo lepše mesto – zaključuje Jelena Stosić Jović.

Check Also

Ove godine STRINGS donosi pregršt dobre muzike i kulturnih dešavanja u našem gradu

Ovogodišnji 12. Strings festival koji pičinje u subotu 20. jula i trajaće do 26. jula, …