Home / DOGAĐAJI / Destinacije za leto 2022. koje morate obići
hotel bell

Destinacije za leto 2022. koje morate obići

Bliži se još jedno vrelo leto i mnogi od nas su već počeli da biraju rute putovanja i planiraju aranžmane. Ne dozvolite da ovog leta ostanete bez plana, već se i vi na vreme organizujte i odredite destinaciju za leto 2022. godine.

U nastavku teksta saznajte koja turistička odredišta, ako niste do sada, morate posetiti ovog leta, jer su to mesta gde su dobar provod, pristupačne cene i prirodne lepote spojeni u jedno.

Kušadasi – posetite ostrvo ptica u Egejskom moru

Kušadasi je definitivno jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje na turskoj zapadnoj obali. Naziv Kušadasi potiče od turskih reči kuş – ptica i ada – ostrvo, što je označavalo ostrvo ptica nedaleko od obale, kasnije spojeno nasipom. 

Mesto je poznato po svojim peščanim plažama, kao što su Ladies Beach i Long Beach. Cene hrane i pića su vrlo pristupačne i generalno je vrlo povoljno letovati u Kušadasiju. 

Turska je jedna od retkih zemalja u koje su naši državljani do sada mogli ući bez previše uslova i restrikcija, kada su u pitanju mere za suzbijanje pandemije virusa Covid-19, pa se očekuje da će tako biti i ovog leta.

Kefalonija – prelepe plaže grčkih ostrva

Kefalonija je najveće grčko ostrvo na obali Jonskog mora i oduvek je bilo važna destinacija svih zaljubljenika u prirodu. Njene plaže osvojile su brojne fotografe i turiste iz celog sveta, a na jednoj od njih je sniman i holivudski film

Uprkos tolikoj popularnosti, cene su vrlo pristupačne i put nije suviše dug, pa se može bez problema stići autobusom. Preko turističke agencije možete bukirati povoljne aranžmane za letovanje na Kefaloniji, što je najčešći način za organizaciju letovanja u Grčkoj.

Ostrvo je bogato plažama okovanim netaknutom prirodom, ali i beach-barovima, luksuznim hotelima i povoljnim restoranima ukusne grčke kuhinje.

Krf je ostrvo koje je samo na korak od nas

Krf (grč. Κέρκυρα, eng. Corfu) je ostrvo na samom ulazu u Grčku i geografski je najbliže Zapadnoj Evropi, pa je veoma čest izbor Engleza, Nemaca, ali i Rusa. Ovo popularno ostrvo među prvima se okrenulo turizmu, te ima sve što bi turisti mogli poželeti. Ostrvo je bogato lepim peščanim plažama, ali i klubovima i kafićima, što garantuje nezaboravan noćni provod, naročito u Kavosu.

Krf je i istorijski važno mesto za Srbe, zbog ubedljivo najdramatičnijeg događaja u prvom svetskom ratu i ostrva, kao krajnjeg odredišta nakon albanske golgote. Takođe je moguća poseta ostrvu Vido do kog se stiže kratkom vožnjom brodićem.

Grčka i njena ostrva su veoma blizu i do njih se lako stiže, uslovi putovanja su bili pogodni prošle godine bez obzira na Covid, pa je naša preporuka i za ovo leto grčka obala Jonskog mora.

Budva – najpopularnije letovalište na crnogorskom primorju

Budva je verovatno najpopularnije letovalište Beograđana i Srba uopšte i najposećenija destinacija na crnogorskom primorju. Lud noćni provod i uživanje tokom celog dana nikada ne izostaju u Budvi. 

Sve najvažnije aktuelnosti, nastupi i muzički festivali se događaju u Budvi, pa ako želite jedno uzbudljivo leto na jadranskoj obali, onda je ovo destinacija koju morate obići. Centar crnogorskog turizma je Budvanska rivijera, odnosno područje grada na obali, koje je ispunjeno nadaleko poznatim kafićima i klubovima. 

Tu je i predivna arhitektura starog dela grada ispunjenog kućama sa kamenim zidovima i sokacima popločanim kamenom. Letovanje u Budvi takođe se često organizuje uz pomoć turističkih agencija, jer su aranžmani povoljni, a put do odredišta kratak. 

Ljoret de Mar – omiljeno letovalište Srba u Španiji

Ljoret de Mar je prelepa oaza između Barselone i francuske granice, na obali Balearskog mora i jedna je od omiljenih destinacija u Španiji, kada je reč o našim ljudima. 

Plaže u ovom katalonskom gradiću su kao iz snova. Velike turističke plaže, sa kafićima i restoranima su prelepe, ali su još zanimljivije male skrivene uvale sa živopisnom prirodom, kojih ima mnogo.

Za mlade i sve one koji se osećaju mlado i poletno, kao i za adrenalinske zavisnike, Ljoret de Mar ima Water World, akva park u kome možete provesti ceo dan, a da ne osetite da je vreme proletelo. 

Pored toga, tu je i mnoštvo istorijskih spomenika i znamenitosti, koje oslikavaju špansku kulturu i pomažu posetiocima da steknu bolji utisak o tradiciji ovog naroda.

Lido di Jesolo – evropski Majami u Italiji

Iako važi za porodično letovalište, veliki broj mladih posećuje Lido di Jesolo svake godine. Velike peščane plaže i duge ulice duž obale su osnovna odlika ovog italijanskog gradića nadomak Venecije.

Zbog svog noćnog života, koji je naročito uzbudljiv u toku letnje sezone, mesto je dobilo nadimak ‘’evropski Majami’’.

Put nije suviše dug, čak i kada se ide kolima ili autobusom, a cene smeštaja i restorana su pristupačne za turiste sa Balkana.

Ukoliko do sada niste isplanirali letovanje za ovu godinu, možete to učiniti danas, a ako baš volite avanture i iznenađenja, možete razmisliti i o poklon aranžmanima za dvoje.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali u čitanju, te da vam je dao ideje za destinacije koje ćete obići ovog leta.

/PR/

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.