hotel bell

Deda Mraz se sa krova leskovačke bolnice, sa poklonima spustio na Dečje odeljenje

Pripadnici Gorske službe spasavanja i Kompanija ”Fazi” su, u akciji, koju provode već četiri godine, po prvi put odlučili da najčuveniji deda na svetu, do mališana stigne pravo s krova, spuštajući se niz konopac

Ideja je jednostavna. Deci, koja će Novu godinu dočekati u bolnici, razveseliti i ulepšati praznike, a ko je najzaslužniji za dobro raspoloženje mališana, ako ne Deda Mraz sa gomilom poklona:

– Četvrta je godina zaredom, kako naša kompanija daruje paketićima mališane koji novogodišnje praznike provode u bolnicama na jugu Srbije. Sve je počelo prošle godine u Nišu, a ove smo, na inicijativu direktora Niškog kliničkog centra, Zorana Perišića, akciju proširili na bolnice u Vranju, Leskovcu i Prokuplju, Pirotu, Aleksincu i Kruševcu. Spremljeno je 350 paketića i drago nam je da na ovaj način možemo da ulepšamo praznik najmlađima, kojima su oči prepune radosti kada vide Deda Mraza kako se spušta s krova, kaže za Dnevnik juga, Olga Petrović, iz niške IT firme ”Fazi”.

Nakon kratke pripreme, konopci su spušteni sa krova, a niz njih su se, nedugo zatim, spustila i dva Deda Mraza, sa vrećama poklona. Pripadnicima Gorske službe spasavanja iz Niša i Beograda, ovo su, kažu, najslađi zadaci:

– Protekla četiri dana nismo skidali osmeh s usana, jer delimo dečju sreću kad nas ugledaju. Danas smo u Leskovac doneli 20-ak paketića, više nego što je mališana na lečenju, a namenjeni su najmlađima, koji će nažalost, u bolnici boraviti tokom predstojećih praznika. Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Kompanije ”Fazi” da učestvujemo u akciji. Ovaj period godine je realtivno miran, ali nas čeka zima kada našu službu očekuje dosta posla.

Paketići su za Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice u Leskovcu, stizali i proteklih godina, ali po prvi put su mališanima uručeni na ovaj način.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *