DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI!

Milan, Gordana, Milena, Bojana, Milica…… samo su neka od imena 88-oro dece, koje je Nato ubio tokom Operacije ”Milosrdni anđeo”

Najmlađe žrtve su bezimena beba albanske nacionalnosti, spaljena u naručju majke u Koriši i 11-omesečna Bojana Tošović, ubijena 11. aprila, u selu Merdare, u naručju oca Božina, na stepenicama porodične kuće.

Trogodišnja Milica Rakić, stradala je u kupatilu svoje kuće, u Batajnici, 17. aprila.

Milan Ignjatović, jedva punoletan, u predvečerje 11. maja, pokošen je šrapnelom, zajedno sa 16-ogodišnjom Gordanom Nikolić u Vladičinom Hanu.

Milena Malobabić, bežeći od smrti u Republici Srpskoj, usmrćena je u izbegličkom kampu, prilikom bombardovanja Surdulice.

Kopola Fljarinda, poginula je, sa još četvoro braće i sestara, kada je granatiran autobus na mostu u Lužanu, kod Podujeva………………

Svako ime-jedna priča o prekinutom detinjstvu, o raspršenim snovima i nesrećnoj sudbini njihovih porodica.

Ne treba zaboraviti ni tri još nerođene bebe, čije su majke ubijene u poodmakloj trudnoći……

Foto: Leksa

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Beograđanin “audijem” udario pešaka pa pobegao sa mesta saobraćajne nezgode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *