hotel bell

Deca iz hraniteljskih porodica provela deset dana u Paraliji

Foto: grad leskovac

Deca bez roditeljskog staranja sa evidencije Centra za socijalni rad Leskovac koja se nalaze na porodičnom smeštaju, tj. u hraniteljskim porodicama vratila su se sa desetodnevnog letovanja u poznatom grčkom letovalištu Paralija.

Njih tridesetpetoro je u pratnji hranitelja o trošku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz podršku grada Leskovca, provelo divan odmor u Grčkoj. I dalje su puni utisaka, sa sobom nose predivne uspomene sa putovanja tokom kojeg su stekli nova poznanstva i prijateljstva.

Sistem hraniteljstva na teritoriji grada Leskovca godinama unazad dobro funkcioniše. Oko sto porodica, obučenih i osposobljenih za obavljanje poslova hraniteljstva zbrinjava oko stodvadeset deteta bez roditeljskog staranja.

Svake godine se preko nadležnog ministarstva obezbeđuju sredstva za pokrivanje troškova i obaveza u ovom sistemu, pored sredstava za finansiranje udžbenika i troškova prevoza do škole. Stručna pomoć hraniteljima obezbeđena je od strane stručnih radnika Centra za socijalni rad. Organizovanje ovakvog vida zaštite dece bez roditeljskog staranja samo je jedan od segmenata pružanja usluga socijalne zaštite, oblasti za koju se iz godine u godinu iz budžeta grada Leskovca izdvajaju sve veća sredstva.

Ove godine u budžetu je opredeljeno oko 250 miliona dinara za oblast socijalne zaštite, a u planu je da se u narednom periodu razviju nove i unaprede postojeće usluge

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *