Home / DRUŠTVO / DCA – porodična kompanija sa tradicijom dužom od 20 godina
hotel bell

DCA – porodična kompanija sa tradicijom dužom od 20 godina

Firma DCA laboratorije je porodična kompanija sa tradicijom dugom više od 20 godina.

Proizvode dodatke ishrani u formi praška u kesicama. Početkom 2020. godine započet je rad mini linije za kapsuliranje i blistiranje, a od skoro funkcioniše i tabletiranje, te je zaokružena izrada svih čvrstih formi dodataka ishrani.

Ovu kompaniju posetio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je još jednom podsetio da u gradu Leskovcu domaći privrednici imaju uvek vernog saveznika.

„Grad Leskovac, 2019. godine, podržao je rad ove kompanije sa milion dinara što je rezultiralo realizacijom formiranja preparata Venolek, pored drugih suplemenata koje DCA proizvodi. Ovde je stalno zapošljeno pet radnika i u zavisnosti od potrebe proizvodnje postoji dodatno angažovanje. Kompanija DCA Laboratorija pored uspešne proizvodnje planira da pomogne edukaciju budućih kadrova farmaceutske i tehološke struke, da pojača saradnju sa Medicinskim fakultetom i medicinskom školom i ostalim zainteresovanim ustanovama“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Zvezdana Dimitrijević, rukovodilac proizvodnje se zahvalila na poseti i naglasila da je gradonačelnik jedini rukovodilac grada koji se zainteresovao za našu delatnost, imao razumevanje za potrebe.

„Vi ste nam dali vetar u leđa, mi smo ubrzano krenuli u realizaciju jednog novog projekta pod okriljem naučno tehnološkog parka koji se odnosi na jedan potpuno novi koncept – proizvodnju dodataka ishrani. Put je bio naporan i dug, međutim, za tri godine smo dosta postigli. Krenuli smo od kesica u prašku, to je naš proizvod koji služi za prevenciju i terapiju ešerihije koli. Nije se stalo na tome, razvili smo postojeći brend na našem tržištu Optimum D3 u tri doze“ – rekla je Dimitrijević.

Check Also

Za vikend sankcionisano 127 saobraćajnih prekršaja na području Policijske uprave Leskovac

Nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Leskovac za vikend …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.