Početna / DRUŠTVO / Dani leskovačkog roštilja u Novom Sadu

Dani leskovačkog roštilja u Novom Sadu

Na platou Riblje pijace, na Trgu republike u Novom Sadu, počeli su ‘’Dani leskovačkog roštilja’’ i trajaće do subote. Podršku roštiljdžijama daju i proizvđači ajvara i rakija.

Kako nam je potvrdila Tina Stojanović, portparolka TOL-a, na platou Riblje pijace, Novosađani i posetioci moći će da uživaju u leskovačkim specijalitetima sa roštilja, koji će pripremati roštilj majstori  Restorana ‘’Elita’’. Oni su, pored brendiranog mesa, iz Leskovca put vojvodjanske prestonice odneli i sopstvenu skaru, odnosno ćumur, kako bi ukus pljeskavica, ćevapa i ostalih gurmanluka bio potpuno autentičan.

Promocija proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, ne može proteći bez ajvara, a za to se pobrinula Leskovčanka Tanja Ivanović, koja će Novosađanima predstaviti ovaj specijalitet pripremljen od autohtone sorte paprike, a na štandu će posetioci moći da probaju i rakiju, koju proizvodi Destilerija ‘’Trivulesk’’.

Organizatori manifestacije, Turistička organizacija Leskovca i JKP Tržnica, pozvali su Novosađane da dođu i probaju autentične specijalitete iz kraja koji je upravo dobar roštilj i proslavio.

S.Ć.

Pogledaj takodje

KORONA KLACKALICA: U Jablaničkom okrugu ponovo svi rezultati negativni

Tavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *