Danas u Leskovcu “Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora”(VIDEO)

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Po 6-ti put u našem gradu održana je manifestacija posvećenja leskovačkom brendu – leskovačkoj mućkalici, pod nazivom”Dani Leskovačke mućkalice i šopskog folklora”.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

” Jedini smo grad u Srbiji koji ima registrovana tri brenda, a u toku tekuće godine imaćemo i četvrti – leskovačku ljutenicu. Mućkalica, čuveni specijalitet od mesa, povrća i začina je fantastična kombinacija ukusa sa specifičnim šmekom našeg leskovačkog kraja – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca, istakao je ovom prilikom da su ovo događaji značajni za ceo region, jer spajaju kulture, običaje i ljude.

Dva festivala koja su obuhvaćena projektom “Magija sinergije” –Dani leskovačke mućkalice i Dani šopskog folklora – događaji su od velikog značaja za ceo region. Današnji događaj okupio je ljubitelje dobrog ukusa i autentične tradicije i pruža nam priliku da uživamo u izvrsnoj hrani, zanimljivom programu i prijateljskoj atmosferi.“

Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koji je jedan od partnera na projektu Magija sinergije, istakla je da joj je zadovoljstvo što se ovaj festival organizuje i ove godine.

„Projekti koje sprovodimo sa gradom Leskovcem su uvek uspešni, a ovo je jedan od njih. Leskovac je prepoznat po oblasti turizma i nastavićemo da i u narednom periodu radimo na pripremi i implementaciji takvih projekata, kao i na međunarodnoj i međuopštinskoj saradnji – kazala je Belenzada.

Inače, ovaj festival se realizuje u okviru projekta Magija sinergije, zajedničkog projekta između dva grada pobratima, Leskovca i Elin Pelina iz Bugarske. Zahvaljujući ovom projektu na naše ulice se vratio vozić Roštiljko. U toku današnje manifestacije, deca su imala priliku da se provozaju gradom.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *