Početna / EKONOMIJA / Danas potpisan novi ugovor o saradnji grada Leskovca i nemačke organizacije HELP

Danas potpisan novi ugovor o saradnji grada Leskovca i nemačke organizacije HELP

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas je potpisan novi ugovor o saradnji za 2019/2020. godinu sa nemačkom organizacijom HELP u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“.

„Sinergijom Grada Leskovca i organizacije HELP sprovode se aktivnosti usmerene na pružanje podrške budućim preduzetnicima, kako bi se bolje pozicionirali na tržištu rada i kako bi prepoznali, kreirali i iskoristili mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje,“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Ovaj novi projekat vredan je 72000 evra, od čega učešće Grada Leskovca iznosi 28800 evra, dok ostatak finansira nemačka vlada preko organizacije HELP. U cilju podsticanja preduzetničkog duha i njegovog jačanja, putem ovog programa podržano je 30 grantova o donaciji opreme i materijala prosečne vrednosti 2400 evra,“ – dodao je gradonačelnik.

Ugovor izmeďu Grada Leskovca i organizacije HELP

Publicerat av Dnevnik Juga Onsdag 10 april 2019

Maša Bubanj, senior menadžer za ekonomski razvoj, istakla je da joj je veliko zadovoljstvo i čast što se nastavlja saradnja između Grada Leskovca i HELP i dodala da su svi mikrobiznisi koji su bili podržani od strane organizacije HELP, još od 2002. godine i do danas, čak je 74 % njih i dalje aktivno.

„Neki od njih su počeli u garaži sa najosnovnijim mašinama, i to je za nas znak da ono što radimo zaista daje rezultate i jeste uspešno, a naravno i za naše donatore da sa ovakvom vrstom pomoći treba nastaviti. Nama je veliko zadovoljstvo što Grad Leskovac prepoznaje vrednost i značaj ovakvih projekata i prepoznaje značaj podrške mikrobiznisima, jer su oni svuda u svetu nosioci razvoja – kazala je Maša Bubanj.

Pogledaj takodje

Od 30 testiranih u Jablaničkom okrugu 1 pozitivan

Zavoda za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije rezultate testiranja u Jablaničkom okrugu. Stigli su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *