Danas obeležavamo Svetski dan osoba sa autizmom

Danas, 2. aprila, širom sveta se obeležava Svetski dan osoba sa autizmom. Ovaj dan je posvećen podizanju svesti o autizmu i promociji razumevanja i prihvatanja osoba sa ovim poremećajem.

Autizam je složen neurobiološki poremećaj koji može izazvati različite izazove u komunikaciji, socijalizaciji i ponašanju. Međutim, svako dete ili odrasla osoba sa autizmom ima svoje jedinstvene talente, sposobnosti i potencijal za razvoj.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uoči Svetskog dana osoba sa autizmom, poslao je sledeću poruku:

„Dragi sugrađani,

Danas kada se obeležava Svetski dan osoba sa autizmom, imamo priliku da se zajedno podsetimo na važnost razumevanja, podrške i inkluzije za sve naše sugrađane koji žive sa ovim stanjem.

Autizam je deo naše raznolike ljudske populacije, i svako dete ili odrasla osoba sa autizmom zaslužuje da bude prihvaćena i podržana u našem društvu. Kroz pravilno razumevanje, podršku i prilagođene usluge, možemo zajedno stvoriti okruženje koje omogućava osobama sa autizmom da ostvare svoj puni potencijal i da žive srećan i ispunjen život.

Pozivam sve naše građane da se pridruže ovoj važnoj borbi za inkluziju i da pruže podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Neka Svetski dan osoba sa autizmom bude podsetnik da zajedno možemo stvoriti društvo koje je otvoreno, razumevajuće i inkluzivno za sve svoje članove.“

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *