Početna / DRUŠTVO / DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE: U Centru za stručno usavršavanje obeležen Dan nauke
Dionis Restoran

DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE: U Centru za stručno usavršavanje obeležen Dan nauke

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovan Dan nauke.

Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju je u saradnji sa nastavnicima i profesorima osnovnih i srednjih škola, PMF-om iz Niša, predškolskom ustanovom „Vukica Mitrović“, udruženjem Teslin toranj u Srbiji pripremio niz aktivnosti, radionica i interaktivnih postavki u cilju približavanja nauke učenicima, studentima i ostalim građanima. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa temama iz oblasti medicine, hemije, biologije, istorije, savremene tehnologije itd.

-Na samom početku imam obavezu da pomenem i da je danas 163. rođendan Nikole Tesle, našeg najvećeg naučnog genija, koji je osvetlio 20. vek. Tesla je zbog mnoštva pronalazaka poput naizmenične struje ili bežičnog prenosa signala zavredio da se dan njegovog rođenja danas slavi kao praznik. Grad Leskovac istrajno neguje sećanje na čoveka koji je bio ispred svog vremena i bez čijih izuma ne možemo da zamislimo savremeni svet. Ljubitelji nauke i ove godine imaju priliku da prošire svoje znanje, steknu nove veštine i poznanstva, a mi ćemo nastaviti da podržavamo mlade naučnike. Naš osnovni zadatak je da prepoznamo i damo šansu mladim talentima, jer možda danas sa nama sedi novi Nikola Tesla 21. Veka – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, čestitao je Centru za stručno usavršavanje uspešno organizovanje Dana nauke.

-Jako je značajno što se trudimo da deci približimo nauku, što se trudimo da deci probudimo interesovanje za nauku i obrazovanje, i da ćemo u nekoj drugoj istanci, siguran sam, dati bolji kvalitet obrazovanja, i sutra bolje ljude, bolje stručnjake koji će biti rame uz rame sa svojim stručnjacima iz Evope i sveta – istakao je Ranđelović

Pogledaj takodje

Na današnji dan preminuo leskovački sportski velikan Trajko Rajković

Na današnji dan 27. maja 1970. godine , samo tri dana nakon osvajanja titule svetskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *