hotel bell

DAN PORODICE – 15. maja u Trgovinsko ugostiteljskoj školi

Trgovinsko-ugostiteljska škola obeležava 15. maj, Dan porodice u 10.30 u dvorištu Trgovinsko-ugostiteljske škole. Ovoga dana TUŠ će otvoriti svoja vrata učenicima osmih razreda škola u Leskovcu, njihovim roditeljima, bakama, dekama, kolegama…

Obeležavanje ovog značajnog datuma odvija se u okviru projekta profesorke Ivane Stojković Sumersko-vavilonska civilizacija u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi. Projektom je povezana ova drevna civilizacija sa Danom porodice zato što su oni prvi negovali kult porodice i porodičnog okupljanja.

“Naši gosti će moći da vide i probaju tradicionalna jela i poslastice starih Sumeraca koje će pripremati učenici sa svojim roditeljima i profesorima, moći će da se upoznaju sa sumerskom književnošću, klinastim pismom. Pritom će moći da svoja imena ispišu klinastim pismom ili da ih utisnu u glinene pločice. Biće štandova istorije, geografije, ekonomije gde će se upoznati sa ovom civilizacijom iz uglova ovih nauka. Na štandu naše škole moći će da se upoznaju sa obrazovnim profilima škole, projektima i mogućnostima koje pružaju, dualnom obrazovanju i ostalim važnim informacijama o školi. Moći će da učestvuju u nagradnoj igri za koju smo pripremili zanimljive nagrade – navode iz Trgovinsko ugostiteljske škole.

Check Also

Muškarac koji je sinoć izboden nožem u Leskovcu hitno operisan u Kliničkom centru u Nišu

Sinoć je u Leskovcu nožem napadnut muškarac koji je zbog težine povreda hitno prebačen u …

Оставите одговор