Početna / GRADOVI / Leskovac / DAN OTVORENIH VRATA Gradonačelnik sa saradnicima razgovarao sa građanima
Dionis Restoran Leskovac

DAN OTVORENIH VRATA Gradonačelnik sa saradnicima razgovarao sa građanima

Tradicionalni „Dan otvorenih vrata“ omogućio je danas velikom broju građaa da o problemima razgovaraju sa gradonačelnikom Leskovca.

Problemi koje građani iznose pred gradonačelnika i njegove saradnike su od traženja posla, preko raznih imovinskih problema do sudskih sporova.

-Svi naši sugrađani i vi sami ste dobro upoznati da za sve zainteresovane konstantno organizujemo Dan otvorenih vrata, kada imam priliku da sa predstavnicima svih gradskih ustanova, institucija i službi, saslušam predloge, ideje i probleme građana a sa ciljem da se problemi reše, svima poboljša život i da se što bolje organizuje rad samouprave.
Otvorena vrata polako postaju tradicija. Proteklih godina ovim putem uspeli smo da pomognemo brojnim građanima. Do sada smo primili dvadesetak građana i problemi koje su nam su nam danas izlagali su vezani su za zaposlenje, asfaltiranje ulica, vodovodnu mrežu i razne druge. Broj nezaposlenih je u prethodnih 5 godina smanjen za više od 5 hiljada, a u narednom periodu nas očekuje otvaranje još oko 3000 radnih mesta, tako da na problemu nezaposlenosti radimo konstantno. Asfaltirano je preko 60 saobraćajnica, a sa tim trendom uređenja saobraćajnica ćemo nastaviti i dalje, kao i sa poboljšanje uslova života. Razgovori sa našim sugrađanima, kao što je današnji, nas upozoravaju da moramo još intenzivnije da radimo kako bismo Leskovac učinili još boljim i lepšim mestom za život – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Odgovarajući na pitanja novinara Cvetanović je kazao da su očekivanja građana velika, da ponekad očekuju da lokalna samouprava rešava i pitanja koja nisu u njenoj nadležnosti, pa čak i sudske presude ili njihove imovinsko – ravne poslove.

-Imamo pozitivne slučajeve rešavanja problema zapošljavanja, reč je poslu u privatnim preduzećima. Na žalost ima i drugačijih situacija, ali mi jednostavno ne možemo da ršeimo sve te probleme. Javljaju se i građani sa problemima koji datiraju iz na primer daleke 1948. godine. Problemi iz perioda posle drugog svetskog rata se manifestuju i od nas se očekuje da ih rešavamo.  Različiti su problemi, uz pomoć saradnika ali i nadležnih iz republičkih institucija pokušavamo da rešimo probleme – istakao je gradonačeelnik Goran Cvetanović.

Dan otvorenih vrata i razgovori sa građanima će biti nastavljeni i u narednom periodu, a Cvetanović je podsetio i da član Gradskog veća redovno dva puta nedeljnno prima građae, a da republički poslanici subotom razgovaraju s agrađnima i pokušavaju da reše njihove probleme.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledtai na linku klikom OVDE.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 16 novoobolelih, novi slučajevi i u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi – Među zaraženima i dvoje dece do 5 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac od jutros, u Jablaničkom okrugu zabeležen je novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *