Početna / GRADOVI / Leskovac / DAN OTVORENIH VRATA Gradonačelnik sa saradnicima razgovarao sa građanima

DAN OTVORENIH VRATA Gradonačelnik sa saradnicima razgovarao sa građanima

Tradicionalni „Dan otvorenih vrata“ omogućio je danas velikom broju građaa da o problemima razgovaraju sa gradonačelnikom Leskovca.

Problemi koje građani iznose pred gradonačelnika i njegove saradnike su od traženja posla, preko raznih imovinskih problema do sudskih sporova.

-Svi naši sugrađani i vi sami ste dobro upoznati da za sve zainteresovane konstantno organizujemo Dan otvorenih vrata, kada imam priliku da sa predstavnicima svih gradskih ustanova, institucija i službi, saslušam predloge, ideje i probleme građana a sa ciljem da se problemi reše, svima poboljša život i da se što bolje organizuje rad samouprave.
Otvorena vrata polako postaju tradicija. Proteklih godina ovim putem uspeli smo da pomognemo brojnim građanima. Do sada smo primili dvadesetak građana i problemi koje su nam su nam danas izlagali su vezani su za zaposlenje, asfaltiranje ulica, vodovodnu mrežu i razne druge. Broj nezaposlenih je u prethodnih 5 godina smanjen za više od 5 hiljada, a u narednom periodu nas očekuje otvaranje još oko 3000 radnih mesta, tako da na problemu nezaposlenosti radimo konstantno. Asfaltirano je preko 60 saobraćajnica, a sa tim trendom uređenja saobraćajnica ćemo nastaviti i dalje, kao i sa poboljšanje uslova života. Razgovori sa našim sugrađanima, kao što je današnji, nas upozoravaju da moramo još intenzivnije da radimo kako bismo Leskovac učinili još boljim i lepšim mestom za život – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Odgovarajući na pitanja novinara Cvetanović je kazao da su očekivanja građana velika, da ponekad očekuju da lokalna samouprava rešava i pitanja koja nisu u njenoj nadležnosti, pa čak i sudske presude ili njihove imovinsko – ravne poslove.

-Imamo pozitivne slučajeve rešavanja problema zapošljavanja, reč je poslu u privatnim preduzećima. Na žalost ima i drugačijih situacija, ali mi jednostavno ne možemo da ršeimo sve te probleme. Javljaju se i građani sa problemima koji datiraju iz na primer daleke 1948. godine. Problemi iz perioda posle drugog svetskog rata se manifestuju i od nas se očekuje da ih rešavamo.  Različiti su problemi, uz pomoć saradnika ali i nadležnih iz republičkih institucija pokušavamo da rešimo probleme – istakao je gradonačeelnik Goran Cvetanović.

Dan otvorenih vrata i razgovori sa građanima će biti nastavljeni i u narednom periodu, a Cvetanović je podsetio i da član Gradskog veća redovno dva puta nedeljnno prima građae, a da republički poslanici subotom razgovaraju s agrađnima i pokušavaju da reše njihove probleme.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledtai na linku klikom OVDE.

Pogledaj takodje

Devet pripadnika Vojske Srbije zaraženo koronom, u samoizolaciji preko 600 vojnika

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da se devet pripadnika Vojske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *