Početna / DOGAĐAJI / DAN GRADA: Nagrade za mlade talente, za budućnost Leskovca
Dionis Restoran

DAN GRADA: Nagrade za mlade talente, za budućnost Leskovca

Centar za stručno usavršavanje i ovog 11. oktobra bio je domaćin dodele Nagrada talentovanim naučnicima, studentima, učenicima, istraživačima, umetnicima i sportistima povodom Dana Grada.

Ukupno 201 ugovor dodeljen je danas mladima koji su u prethodnom periodu istakli u jednoj od 5 oblasti društvenog života. Uz nagrade dodeljene na Dan Svetog Save dolazi se do podatka o ukupno od 511 mladih Leskovčana koji su dobili nagrade, odnosno pomoć i podršku svog grada. U prethodnih 7 godina ukupno je dodeljeno više od 2.700 nagrada za koje je iz gradske kase isplaćeno više od 75 miliona dinara.

-Danas slavimo našu pobedu protiv svih onih koji su želeli da nas poraze i unište, a vi ste naša vojska sa kojom se borimo za budućnost. Istrajnost u doeli ovih nagrada me čini srećnim i one su i naš zajednički uspeh. Ponosan sam što sam insistirao na obnavljanju ovog fonda i preuzeo sam ovu funkciju sa ciljem da pomognem daljem razvoju našeg grada. Uvek ćeteimati moju i podršku našeg grada, čestitam vam na osvojenim nagradama i ovo je najmanje što možemo da učinimo za vas – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na svečanosti povodom dodele nagrada mladim talentima.

Sanja Janković, student Pravnog fakulteta u Nišu zahvalila je na podršci Grada, posebno na ekskurziji koja se za „vukovce“ – maturante sada već tradicionalno organizuje i istakla da je zajednički zadatak napredak države.

Direktor Javnog preduzeća Srbijavode Goran Puzović čestitao je svim dobtnicima nagrada i istakao da je zadatak da se stvore uslove kako oni koji dolaze imaju svetlu budućnost, da se ulaže u infratstrukturu, u bolnice, škole i da ono što su nasledili oni koji danas stoje pred mladima, ostave u istom ili boljem stanju generacijama koje dolaze.

Sestre Milica i Jelena Cakić, sjajne studentkinje Medicinskog fakulteta, naglasile su da ova nagrada predstavlja podstrek za dalji rad, a za roditelje podršku u obezbeđivanju uslova za školovanje dece. One su pozvale sve mlade da se po završetku školovanja vrate u svoj grad i doprinesu njegovom dalje rastu i razvoju.

Nagrade mladim talentima povodom Dana grada

Publicerat av Dnevnik Juga Fredag 11 oktober 2019

-Nema lepšeg momenta koji smo već pred penzijom da budemo među 200 najsjajsnijij Leskovčana koji su budućnost i ovog grada i ove države. Naša je obaveza da stvorimo što je moguće bolje uslove za život i rad. Uradili smo izuzetno mnogo u jednom urušenom sistemu zdravstvene zaštite gde niste mogli da uđete ni u toalete, čekaonice, bolničke sobe. Uložili smo napor da se to dovede u pristojno stanje, a trudimo se da povećamo i zarade u zdravstvenom sistemu. Sada će plate medicinskim sestrama biti povećane sa 15, lekarima za 10 posto, imaćete pristojne kabinete za istraživanje i uslove za rad. Nastavite da ulažete u sebe i ostanite i pomognite državi Srbiji da se u našoj zemlji bolje žiivi – poručio je prof. dr Berisav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Milica Ristić, doktorant Ekonomskog fakulteta u Nišu, zahvalila je na nagradama i istakla da je obaveza svih da se oduže svom gradu i da svoje znanje jednog dana primene u Leskovcu.

Ministar omladine u sporta Vanja Udovičić obratio nagrađenim mladim ljudima, ali i profesorima i roditeljima.

-Već sada ste pokazali i dokazali da ste idoli ne samo Leskovca već i čitave Srbije. Znate s akojim ste se izazovima suočili, koliko je dana i meseci potrebno da biste postali ono što sada jeste. Čestitam vam na tome što nikada niste odustali, što niste krenuli putem lakšeg izbora i što ste preuzeli dogvoornsot da budete izvanredni i primer svim mladima. Želim da se obratim vašim roditeljima što su uspeli u svojoj misiji, što nikada nisu prestali da veruju u vas i da vam budu podrška, i da budete ti koji daju energiju za sve nas kroz vas. Čestitam svim roditeljima, svim profesorima i svima vama koji postajete idol Leksovca i cele Srbije – naglasio je vanja Udovičić.

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *