Početna / DRUŠTVO / Dačić: Nema nagoveštaja da Grčka i Crna Gora otvore granice za državljane Srbije

Dačić: Nema nagoveštaja da Grčka i Crna Gora otvore granice za državljane Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, kazao je da za sada nema nagoveštaja da će Grčka i Crna Gora otvoriti granice za srpske državljane.

„Odnos Crne Gore prema našim građanima je isključivo političke prirode, a ne epidemiološki, iako oni govore da to nije tako. Kad pogledate kojim su sve zemljama liberalizovali ulaz u Crnu Goru, onda možete iz toga izvesti određene zaključke, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je donela meru koja je za njih racionalna, liberalizovali su ulazak zbog turista sa negativnim PCR  testom i unapred sklopljenim turističkim aranžmanom.

„Kad je reč o Grčkoj, za sada nema nagoveštaja da će ta odluka biti promenjena. Evropska unija je donela određene preporuke, prvo je stavila Srbiju na belu listu, onda ju je skinula sa te liste posle povećanog broja novozaraženih. To su samo preporuke, ali ih države članice uglavnom poštuju, istakao je on i  dodao da su institucije EU trenutno na odmoru, tako da se ne očekuje neko brzo ažuriranje liste i to verovatno do kraja avgusta.

Pogledaj takodje

Uprava za trezor leskovačkim školama donirala računare

Ministarstvo finansija – Uprava za trezor osnovnim i srednjim školama u Leskovc udonirala je računare. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *