hotel bell

Da se ne zaboravi: Meštani Pečenjevca renoviraju rodnu kuću Tome Zdravkovića

Ideja je rođena odavno, ali je trebalo prikupiti finansije. Novac još uvek pristiže, a nakon rekonstrukcije objekta, planirano je uređenje dvorišta i pretvaranje Tomine kuće u muzej posvećen ovoj muzičkoj legedi

Inicijator obnove rodnog doma jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima je Staniša Cvetanović, koji pomaže u radovima:

– Skinuli smo stari krov i postavićemo novi. Nakon njega, u planu je uređenje dvorišta, u kome treba da se nađu klupe i mobilijar. Želimo da napravimo prijatno mesto za odmor. Namera nam je da kuća postane muzej Tome Zdravkovića, u kojoj bismo izložili njegove stvari. Da turisti i putnici koji prolaze kroz Pečenjevce mogu da svrate i posete ga. Naravno, sve zavisi od finansija, ali moram da kažem da u realizaciji ove ideje učestvuju oni Pečenjevčani kojima ona nešto znači.

Siniša nije mogao da prećuti da je i gradonačelnik Cvetanović donirao 50.000 dinara, izrazivši uverenje da će se u akciju obnove kuće Tome Zdravkovića i njeno pretvaranje u muzej, uključiti ljudi iz cele Srbije.

Prošle godine, 30. septembra, navršilo se 30 godina od smrti leskovačkog “Sirana de Beržeraka“, kako ga je prozvao glumac Petar Božović.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор