Home / DRUŠTVO / Cvetanović: Zbog značaja medija naredne godine veći budžet za informisanje
hotel bell

Cvetanović: Zbog značaja medija naredne godine veći budžet za informisanje

Predstavnici medija, danas su u Svečanoj sali grada Leskovca potpisali ugovore o projektnom finansiranju na teritoriji grada.

Od ukupno pristiglih 35 projekata, tročlana komisija u sastavu Aleksandar Stanojević, Miodrag Miljković i Radoman Irić je odlučila je da podrži 23 projekta.

„Rad medija je važan za funkcionisanje zajednice a danas sa napretkom informacionih tehnologija, još više je izražen. Uz poštovanje toga i razumevanje poteškoća sa kojima se mediji suočavaju, grad Leskovac će već u narednoj godini za projekte iz oblasti javnog informisanja izdvojiti rekordnih 40 miliona dinara.I ovo je veliki uspeh s obzirom na činjenenicu da smo peti grad u Srbiji koji izdvaja značajna sredstva za projektno finasiranje medija- kazao je prvi čovek grada Leskovca Goran Cvetanović.

U ime medijskih kuća i novinara, prisutnima se obratila Nataša Đorđević, urednica portala „Stav.live“ koja je ovom prilikom pozvala na jedinstvo i na formiranje gradskog Udruženja novinara.

„Izuzetno mi je drago što imam priliku da vam se javno zahvalim na svemu onome što smo uspeli da zajedno uradimo, ono što gotovo niko danas u Srbiji nije, a to je da jednako od pozicije, kao i od opozicije, čujemo da smo objektivni i profesionalni, što znači da smo na pravi način branili i branimo čast profesije koju obavljamo. Naravno da to ne bismo uspeli bez otvorenih institucija za saradnju ali i da nismo stekli poverenje građana koji su naši najveći saradnici i nadam se da ćemo ostati na tom kursoru i da ćemo ovu profesiju, koja je degradirana i neretko osporavana, branimo na pravi način. Iskoristila bih ovu priliku da apelujem na sve vas da maknemo lične i profesionalne amozitete i da se napokon udružimo i formiramo Leskovačko udruženje novinara i da na taj način malo branimo i radimo i za nas – kazala je Nataša Đorđević.

Check Also

Izmena režima saobraćaja u centru grada zbog manifestacije „Leskovački karneval“

Zbog održavanja manifestacije „Karneval Leskovac“, a na osnovu Rešenja o privremenoj izmeni režima saobraćaja, privremeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.