hotel bell

Cvetanović: Leskovac ipak dobija stadion sa 8.000 sedišta vredan 16 miliona evra

Leskovac će ipak dobiti novi, savremen stadion, a investiciju vrednu 16 miliona evra finansiraće Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Tim povodom u utorak je u Beogradu održan sastanak na kome se razgovaralo o izgradnji stadion u 6 lokalnih samouprava.

-Leskovac i Vranje dobiče nove stadione kapaciteta 8. stadiona mesta. Stadion bi trebalo da ima kapacitet od 8000 mesta i da ispunjava standarde UEFA 4 kako bi na njemu mogle da se igraju utakmice najvišeg ranga, što je investicija od 16 miliona eura. U toku sledeće nedelje predstavnici Kancelarije za javna ulaganja trebalo bi da posete Leskovac kako bi proverili stanje i kako bi se krenulo sa pripremom projektne dokumentacije – rekao je na gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u razgovoru sa novinarima.

Prvi čovek Leskovca je pojasnio da će stadion biti korišćen za sport, ali i za druge manifestacije.

-Naša je želja da i Dubočica povrati svoju slavu, s obzirom da Niš, Surdulica i Vranje imaju fudbalske prvoligaše. Kao lokalna samouprava radimo sve što je u našoj moći da vratimo fudbal kao sportsku disciplinu koja je dominantna u našim krajevima, da gledaoce vratimo na stadion, ali i da ti stadioni budu za mnoge manifestacije- Trenutno je nepoznata sudbina i status zapadne tribine koja po procenama stručnjaka nije bezbedna za korišćenje. Nama je bezbednost naših građana najbitnija i ja sam siguran da ćemo tu tribinu srušiti i izgraditi novu. Kada će to biti gotovo, to u ovom trenutku niko ne može da kaže. Najpre treba da dođu inženjeri i da sve to procene, da se napravi finansijska konstrukcija – naglasio je Cvetanović.
Odgovarajući na pitanja novinara koja se odnose na loše rezultate fudbalskih u odnosu na klubove iz drugih sportova, uključujući košarku, rukomet alii i pojedinačen sportove, Cvetanović je podsetio na ulaganja u sve sportske grane i objekte

-Završava se hala „Partizan“ a u planu je i saniranje krova na SRC „Dubočica“ za šta je vlada dala tri miliona dinara. Do pre samo nekoliko godina za sport se izdvajalo 23 miliona dinara, a sada je to 55 miliona dinara na godišnjem nivou. Mi smo do sada od te sume sportskim klubovima i organizacijama uplatili 39 miliona dinara. Pri tom ne treba smetnuti s uma ni da smo do pre samo dve godine za SRC „Dubočicu“ izdvajali milion evra godišnje. Od grejanja, usluge koje je nekada firma „Zdravlje Aktavis“ davala gradu besplatno, da bi posle potpisivanja za vreme Demokratske stranke mi sada plaćali tu uslugu mesečno 2-2,5 miliona dinara. Ako tome dodate električnu energiju, pa održavanje bazena, plate za 120 i nešto radnika (sad ih je 87), dobijete oko 10 miliona mesečno ili 120 miliona godišnje. Znači, oko 1,5 milion evra na budžet od četiri milijarde, što mislim da je dobra suma za sport. Upravo zbog toga mi i pokušavamo da afirmišemo individualne sportove. Očekuje nas renoviranje teniskih terena, radićemo jedan akva-park, što je investricija od 6,9 milion dinara… Pokušavamo da, pre svega, razvijemo školski sport, jer je tu baza za našu decu i tu ćemo usmeriti svu svoju energiju. Pri tom upućujemo i molbu prema profesorima fizičkog vaspitanja da znanje koje imaju malo više iskoriste. Do sada su bili malo pasivni, više su se borili da budu direktori škola, nego što su se posvećivali deci – zaključio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор