hotel bell

Cvetanović: Grdelica je oduvek bila jedna od najačih baza Srpske napredne stranke – Mi smo se ovde okupili u ustanovi kulture a neki tamo u javnoj kući

Ovom rečenicom lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović zahvalio se na dugogodišnjoj podršci koju SNS ima u ovom kraju.

“Grdelica, i mesta koja nas okružuju, imaju novi sjaj. U ovaj predivni kraj našeg grada bila su usmerena ulaganja, investicije u infrastrukturu, obrazovanje, u bolji život naših sugrađana. Grdelica oduvek bila jedna od najjačih baza Srpske napredne stranke. U narednom periodu planiramo da nastavimo rad na rešenju vodosnabdevanja. Nastaviće se i uređenje puteva u dužini od preko 4000 metara, a među njima su i Grdelica, Mala Kopašnica, Zoljevo, Velika Sejanica, Grdelica selo, Oraovica, Tulovo i glavna ulica 29. novembra koja će dobiti novi asfalt…Već u četvrtak ponovo ćemo biti ovde kada ćemo uručiti subvencije za podršku poljoprivrednicima, uručićemo 72 ugovora ukupne vrednosti 3,2 miliona dinara. Nismo zaboravili ni decu, i u toku decembra ćemo svoj deci do 10 godina uručiti bogate i kvalitetne paketiće kako za devojčice, tako i za dečake. Do kraja ovog meseca ćemo roditeljima učenicima od 2. do 8. razreda uplatiti na tekuće račune od 7 do 13 hiljada dinara, a pošto ste, verovatno već nabavili knjige, deci ćete omogućiti ono što je najpotrebnije, i to je prvi put da je neko sproveo takvu akciju, a svi su mogli pre nas da urade – poručio je Cvetanović, ističući da je grdelički kraj sada cilj brojnim posetiocima, pohvalio je Dom kulture Grdelica i organizaciju brojnih događaja, kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera…

„Sve to, dragi moji sugrađani, Grdeličanke i Grdeličani, ne bi bilo moguće da se u Grdelici nije ulagalo i da se nije gradilo. Sarajevski most, svedok stradanja, postaće prepoznatljivo obeležje na ulasku u naš grad, ponos za amanet budućim generacijama da nastave da grade našu zemlju, čuvajući uspomenu na pretke i bogatu istoriju. Verujem da je teško zamisliti da je ovoliko vredan i veliki projekat samo deo investicija u saobraćajnu infrastrukturu u vašem, grdeličkom kraju. Osnovni i noseći projekat od državne važnosti ovde, u Grdeličkom kraju, na koji se maštalo decenijama je izgradnja južnog kraka Koridora 10 vredna 350 miliona evra. Ali, dragi moji, ja vam nadalje neću izneti previše brojeva, samo pojedine. Brojevi jesu važni, novac jeste važan, bez njega ne možemo uraditi ništa od svega ovoga, ali mi taj novac, koji je vaš novac, vraćamo kroz sva ulaganja i kroz sve projekte, male, velike, ali značajne, jer nama je čovek u centru dešavanja, vi ste nam ono što nas interesuje, bez vas ne bismo mogli da postignemo sve što smo uradili – dodao je Cvetanović.

Predsednik Cvetanović je danas govorio o delovanju opozicije u Leskovcu. Naglasio da je u gradu boravio Miroslav Aleksić i da je svoje istomišljenike okupio u jednom lokalu sumnjivog morala, dok se svi oni koji prate SNS i koji su danas podržali miting okupljaju u Domu kulture i šalju poruke, ljubavi, jedinstva i sloge. Naglasio je da se svako kreće u granicama svoje pokvarenosti i upoznao javnost sa činjenicom da je Aleksić namestio novac u iznosu od 54,7 miliona dinara jednoj organizaciji dok je bio na čelu grada u Trsteniku, a koju je osnovao sa ženom i tastom.

„I kada se kaže, oni ili mi, slažem se, i to između njih koji nisu uradili ništa, ili mi koji nismo uradili dovoljno, ali se stalno trudimo i radimo na svim poljima i radićemo, zato što to zaslužujete“ naglasio je obraćajući se okupljenima u sali Doma kulture u Grdelici.

Upitao je zašto Demokrate nisu podržale poljoprivrednike kada su imali priliku za to, a sada poručuju da će izdvojiti 10% budžeta na te namene.

„Zato što je bilo 80 milona na računu Republike Srbije, a danas ima na računu 5 milijardi evra naše države, naše prelepe Srbije. Na računu grada Leskovca 780 miliona dinara, odnosno 6,7 miliona evra. Kada uporedite cifre, penzioni fond za naše penzionere mesečno iznosi 400 miliona evra, a nekada nije mogla da se isplati ni četvrtina. Zahvalni penzionerima i zato će dobiti 20 hiljada dinara i prethodnih dana ste dobili pakete koji nemaju vrednost, već su znak pažnje, zato hvala svima vama.

Cvetanović je govorio i o ulaganjima u sport i zdravstvo istakavši da ni jedna grana nije zanemarena.
„Mesta grdeličkog kraja, kao i čitav jug Srbije, dugo su čekala bolje dane, dugo su stagnirala uspavana i zanemarena. Danas ovaj prelepi deo našeg Leskovca i naše zemlje, živi te bolje dane. Blagodareći svom geografskom položaju Grdelica je uvek bila važan komunikacioni centar, kroz koju se uvek prolazilo u pravcu sever – jug i obratno, ali nekada je život samo prolazio pored Grdelice, a danas se život u Grdelici živi. Da bi Grdelica nastavila da živi, da bi Predejane nastavilo da živi, da bi se udahnuti život održao u plućima okolnih mesta, 17. decembra zaokružite broj 1 – poručio je Cvetanović.

Na današnjem predizbornom skupu obratile su se i Aleksandra Stojilović i Aleksandra Ristić kandidatkinje za odbornike u Skupštini grada Leskovca sa liste Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane iz ovog kraja. Dve majke koje su odlučile da svoju porodicu grade u Predejanu i Tulovu su danas rekle zašto su se odlučile na taj korak.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор